avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod?

in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea penala.partea vatamata depune plangerea dupa 4 luni.conform noului cod penal,doarul fiind in camera preliminara,pot sa invoc depasirea termenului de depunere a plangerii partii vatamate,mai mult de 2 luni???
Care este infractiunea, violarea de domiciliu sau ce s-a retinut?
furt
Furtul nu se sesiza la plangerea prealabila, doar in cazul de la art.210.
ART. 210
Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă
Furtul săvârşit intre soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)
Lntrebare - retragere plangere raduburtan raduburtan Buna ziua ,am si eu o intrebare ,daca poate sa-mi raspunda cineva.Acum o luna de zile mi-a fost furat un bun din locuinta,am facut plingere la politie,iar ... (vezi toată discuția)
Furt din familie midax42 midax42 buna ziua si LA MULTI ANI ! sunt acuzat de sotie ca am furat din casa o suma de bani, 33000 de euro, ce risc in cazul acesta ? (vezi toată discuția)