avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... pot aplica masura 141 daca am srl
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

pot aplica masura 141 daca am srl

pot aplica masura 141 daca am srl
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 01:21, 29 Noiembrie 2010
Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are ghidul aici:[ link extern ] /

Este referito la sprijinerea fremelor agricole de semisubsistenza
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Masura 141 sunt persoanele fizice in varsta de pana la 62 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), care desfasoara activitati economice, in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola:
- are o dimensiune economica cuprinsa intre 2 si 8 UDE1;
- este situata pe teritoriul arii;
- este inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol;
- comercializeaza o parte din productia agricola obtinuta.

Persoanele fizice pot desfasura activitati economice si se pot inregistra si autoriza in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008:
- individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
- ca intreprizatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
- ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Termen maxim de depunre este 30 noiembrie 2010.

Daca intrebarea este ca daca mai ai si o sc cu activitatea care este incompatibil cu sprijinul respectiv sau daca cu acesta srl poti sa fi beneficiar. Daca mai ai o sc poti accesa acesturi fonduri, dar srl-uri nu poate sa fi beneficiari, doar persoanele fizice pot desfasura activitati si se pot inregistra si autoriza in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008, adica individual si independent, ca persoane fizice autorizate; ca intreprizatori titulari ai unei intreprinderi individuale; ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Adica, mai pe scurt si mai clar: poti sa detii un SRL, dar pe masura 141 poti aplica doar ca PFA (si forme asimilate), PFA care are o exploatatie de semi-subzistenta.

Daca ai ferma de semisubzistenta pe SRL, probabil ca poti aplica abia in sesiunea urmatoare (daca va mai exista vreuna), cu conditia sa iti treci din timp ferma pe PFA.
dar pe masura 313, se poate aplica cu un SRL?
Pentru masura Incurajarea activitatilor turistice – PNDR, sunt beneficiari:
- Micro-intreprinderile ;
- Persoane fizice (neinregistrate ca agenti economici) – care se vor angaja ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca micro-intreprindere;
- Comunele prin reprezentantii lor legali conform legislatiei nationale in vigoare, precum si asociatiile de dezvoltare intercomunitara58 realizate doar intre comune si infiintate conform legislatiei nationale in vigoare;
- ONG-uri.

Se intelege pe microintreprindere (Legea 346/2004) ceea (SRL sau alte forme) care are de la 1 pina la 9 salariati inclusiv; a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro ; capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice.
Faceti o confuzie grava. Limita de 100.000 euro cifra de afaceri anuala a reprezentat plafonul pentru incadrarea in definitia microintreprinderii asa cum a fost prevazuta in Codul Fiscal, avand ca efecte incadrarea sau nu pana la 31.12.2009 in categoria platitorilor de impozit pe venit.

In Legea 346/2004, plafonul de incadrare in categoria microintreprinderilor este altul, mult mai mare si, in plus, exista si o conditie optativa (la alegerea solicitantului) intre cifra de afaceri si active totale.

Trebuie facut disctinctie de termeni: microintreprindere in acceptiunea Legii 346/2004 inseamna altceva decat microintreprindere in acceptiunea Codului Fiscal.

In continuare recomand sa dati dovada de prudenta in raspunsuri si interpretari, intrucat acestea sunt confuzii grave si daunatoare potentialilor solicitanti.
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Legat de incadrarea in imm zako zako Buna! Daca 2 ani consecutivi am fost intreprindere mijlocie, iar al trei-lea an am 44 de angajati, rezulta ca sunt intreprindere mica??? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Imm danciobica danciobica Ma lupt cu hatisul ghidurilor pt. fonduri structurale... Lamuriti-ma va rog ce conditii trebuie indeplinite de un IMM in acceptiunea Legii 346/2004 modificata ... (vezi toată discuția)
Consultanta si management, cum se face diferentierea? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Am tot cautat explicatii privind activitatile de management si consultanta. Concret, care sunt acele activitati de management si consultanta ... (vezi toată discuția)