avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general legat de incadrarea in IMM
Discuție deschisă în Contabilitate în general

legat de incadrarea in IMM

Buna!
Daca 2 ani consecutivi am fost intreprindere mijlocie, iar al trei-lea an am 44 de angajati, rezulta ca sunt intreprindere mica???
Va multumesc!
Potrivit Lg 346/2004 sunteti intreprindere mica daca aveti intre 10 si 40 de salariati, intreprindere mijlocie daca aveti intre 50-249 de salariati.
Potrivit legii 346/2004,cu completarile si modificarile ulterioare
ART. 4
(1) Întreprinderile mici şi mijlocii se clasifică, în funcţie de numărul mediu anual de salariaţi şi de cifra de afaceri anuală netă sau de activele totale pe care le deţin, în următoarele categorii:
a) microîntreprinderi - au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;
b) întreprinderi mici - au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
c) întreprinderi mijlocii - au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

Daca doar nr. mediu de salariati a scazut anul trecut, dar celelalte conditii au ramas in limitele intreprinderii mijlocii,sunteti tot intreprindere mijlocie.
Daca in 2 exercitii financiare consecutive cei 3 indicatori scad la nivelul unei intreprinderi mici, atunci SC va fi astfel clasata.Documentele care stau la baza acestei clasificari sunt:
ART. 6
(1) Datele utilizate pentru calculul numărului mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri netă anuală şi activele totale sunt cele raportate în situaţiile financiare aferente exerciţiului financiar precedent, aprobate de adunarea generală a acţionarilor sau asociaţilor.
(2) Dacă la data întocmirii situaţiilor financiare anuale întreprinderea nu se mai încadrează în plafoanele stabilite la art. 3 şi 4, aceasta nu îşi va pierde calitatea de întreprindere mică, mijlocie sau microîntreprindere decât dacă depăşirea acestor plafoane se produce în două exerciţii financiare consecutive.

In anul 2010 am avut 8 angajati si o cifra de afaceri de pana la 2 milioane de euro
In anul 2011 am avut 11 angajati si o cifra de afaceri de pana la 2 milioane de euro
Va rog sa ma lamuriti cu privire la incadrarea unei firme conform legii 346/2204 pentru acesti ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii intreprindere mica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate comerciala pentru a fi considerata intreprindere mica? Dar pentru mijlocie? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)
Clasificarea imm-urilor teodor82 teodor82 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati catre cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea IMM-urilor. Va rog sa imi confirmati faptul ca o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)