avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Test ADN - Paternitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Test ADN - Paternitate

Multumesc....
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
poke24, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:30, 17 Noiembrie 2010
Nu mai puteti face nimic!
Art. 59C.fam
Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei apartine copilului si se porneste in numele sau de catre mama, chiar daca este minora, ori de reprezentantul lui legal.
Dreptul de a porni actiunea in stabilirea paternitatii nu trece asupra mostenitorilor copilului; ei pot continua actiunea pornita de acesta.
Actiunea in stabilirea paternitatii poate fi pornita si impotriva mostenitorilor pretinsului tata.

Art. 60C.fam.
Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei poate fi pornita de mama intr-un termen de un an de la nasterea copilului.
Daca, in cazul prevazut in art. 54 alin. (1), un copil a pierdut calitatea de copil din casatorie, prin efectul unei hotarari judecatoresti, termenul de un an, pentru pornirea actiunii in stabilirea paternitatii din afara casatoriei, va curge de la data cand acea hotarare a ramas definitiva.
In cazul in care mama a convietuit cu pretinsul tata ori daca acesta din urma a prestat copilului intretinere, termenul de un an va curge de la incetarea convietuirii ori a intretinerii.
Actiunea apartinând copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare paternitate anonim25 anonim25 Exista urmatoarea situatie: o fosta prietena a sotului meu pretinde ca fiica ei este copilul sotului meu. Fetita este in varsta de 6 ani. Ea sustine ca va cere ... (vezi toată discuția)
Paternitate geo_m_14 geo_m_14 Daca tatal a decedat, in ce conditii mama mai poate deschide actiune de recunoastere a minorului? Nu sunt in situatia asta (inca si nici nu-i doresc raul) dar ... (vezi toată discuția)
Paternitate davinci149 davinci149 buna ziua am 2 copii nerecunoscuti de tatal lor. copiii au 8 ani si 3 ani,pana acum el m-a ajutat oarecum in cresterea lor,dar d e2 luni n-o mai face ,,,daca ... (vezi toată discuția)