avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu pagube materiale

buna seara .am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.
am circulat cu masina pe un drum de tara cu latimea nu mai mare de 3,5m,cand din sens opus mi-a venit altul autoturism si neam ciocnit oglinzile.Dupa aceasta eu ma-m inteles cu cealalta persoana sa-i platesc oglinda (nestiind daca am fost vinovat)caci amandoi eram drasi cat mai pe dreapta drumului.dupa ce neam inteles sa-i cumpar oglinda retrovizoare acesta a plecat la politie si a facut plangere ca am plecat de la locul accidentului.In cele din urma politia ma sanctionat cu ameda si suspendarea permisului pe 30 de zile.
va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac?
va multumesc mult . #-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 18 Noiembrie 2010
Formulati plangere impotriva amenzii la judecatoria in raza careia
a fost constatata fapta.
Plangere contraventionala, de urgenta. Daca ai si vreun martor care a fost de fata la incident si la discutii, e cu atat mai bine !
faceti plangere contraventionala, iar netrebnicului care nu a respectata intelegere nu-i mai cumparati oglinda
Fiind un accident fara victime nu aveati obligatia sa ramaneti la locul faptei. Trebuia ca in termen de 24 ore sa anuntati accidentul la politie. Daca nu ati facut-o sunteti pasibil de o amenda contraventionala. Nu inteleg de ce vi s-a suspendat dreptul de conducere pe 30 de zile. Care este contraventia pe care a scris-o politistul in procesul verbal? Contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul accidentului.
Formulati contestatie impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei ,in termen de 15 zile ,la instanta competenta teritorial locului constararii contraventiei.
Politia trebuie sa faca dovada contraventiei savarsite de dvs,iar dvs trebuie sa aduceti martori care sa dovedeasca cele pe care le-ati relatat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada Tommy95 Tommy95 Buna ziua , in seara asta am fost oprit de doi domni politisti care mi au luat permisul pentru ca am trecut pe rosu , as dori si eu ce pot face ca pot prelungi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis AlexandruMarius AlexandruMarius Am fost oprit de un echipaj de politie dupa ce am traversat o intersectie in care se afla si o trecere la nivel cu cale ferata semnalizata cu semafoare. ... (vezi toată discuția)