avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce inseamna firma fantoma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce inseamna firma fantoma?

Buna ziua,

Ce inseamna o firma fantoma? Daca eu am facturi de la o firma activa, de unde sa stiu ca e firma fantoma? Eu verific pe anaf daca e activa la data la care lucrez si cam atat.
Ce se intampla totusi daca lucrez cu o asa isa firma fantoma, pt ca eu nu am gasit o lege sa ma lamureasca.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alberto_e60 , utilizator 21:38, 18 Noiembrie 2010
Nici nu veţi găsi în legislaţie definiţia firmei fantomă. Mai pe scurt o firmă fantomă este acea firmă de la care puteţi lua ţeapă dacă nu faceţi toate investigaţiile necesare înainte de a începe afacerile. Dacă vreţi să nu beneficiaţi de ţeapă, vă sfătuiesc ca orice serviciu sau livrare de marfă să nu o faceţi până nu vedeţi banii în cont, cel puţin cheltuielile de producţie.
Aveti la indemana si posibilitatea de a cere informatii despre onorabilitatea firmelor cu care aveti relatii de afaceri. Astfel, pe o cerere furnizare informatii (contra cost) adresata registrului comertului puteti solicita date despre asociati, administratori, capital social, sediu, cifra de afaceri.
te poti abona la antitepari romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict turinico turinico Clientul imi face o factura de stornare cu diferenta de pret cu care nu este de acord la marfa pe care a cumparat-o de la firma mea in anul 2010.Intrebare este ... (vezi toată discuția)
Cec refuzat + ramburs nereturnat alexmarculescu alexmarculescu Buna ziua. Am nevoie de niste sfaturi in urmatoarele 2 probleme. Am 2 cec=uri in valoare totala de 33000ron emise de firma Hope Life Galati care au venit ... (vezi toată discuția)
Avans fara onorarea comenzii. matabata matabata Buna ziua, Sunt Intreprindere Individuala. Am dat un avans (pt. o tabla de cupru), am primit o factura proforma + chitanta, dar comanda nu a mai fost ... (vezi toată discuția)