avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Codul Muncii ma obliga sa efectuez concediu de odihna.Eu nu vreau.Si nu inteleg de ce nu pot renunta la un drept al meu.Exista cale legala prin care sa nu il efectuez si prin care sa mi fie platit de societate, in conditiile in care si eu si angajatorul meu suntem de acord cu neefectuarea acestui concediu?
Cel mai recent răspuns: adrianamanolescu , utilizator 12:19, 19 Noiembrie 2010
Ma tem ca angajatorul ar putea fi sanctionat de ITM pentru ca eu nu imi efectuez concediul de odihna conform Codului Muncii....Cred ca aveti dreptate...In cazul in care eu as avea o intelegere scrisa cu angajatorul nu ar trebui sa mai existe pb asta...Dar...Vreau sa beneficiez de acest drept in bani....Adica...Sa adaug suma aferenta concediului neefectuat la salariu brut , sa mi calculez bine'teles retinerile aferente si suma sa fie deductibila pt.societate...adica tratata ca un venit salarial...
daca tot e un drept ce rezulta din CIM.
Ce ziceti?
Oricum...m ati facut sa vad lucrurile si din alta perspectiva...
Multumesc mult de raspunsuri...
Mercic de mesaj....Nu stiu daca ne gandim la acelasi lucru dar mi au trecut si mie prin minte diverse solutii....Dar nu prea mi se pare normal sa ma folosesc de ele...Cred ca temperamentul meu un pic cam patimas ma face uneori sa am accese de revolta la adresa unor impuneri pe care eu le consider injuste..Sau nu le inteleg eu cum trebuie....Gasesc multe lucruri anapoda in legislatie...Sau cel putin asa imi pare mie...Mi a venit acum in minte legea 656/2002 cred -referitoare la ONPCSB....Asta ma obliga sa fac eu niste raportari...asa...ca vrea statul...si neremunerata..#-o..Pana si vechea securitate isi platea informatorii..:))...
Merci ca ma suportati....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problemă. angajatorul refuză să îmi dea toate zilele ... Aura.2 Aura.2 Am o problemă. Angajatorul refuză să îmi dea toate zilele de concediu. Îmi spune faptul că îmi pot lua doar 10 zile din 21 și că dacă nu îmi convine ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna catimicu catimicu Buna ziua, La firma care lucrez seful meu nu mi-a acordat concediu de odihna pe motiv ca nu are cine sa ma inlocuiasca dar totusi m-a pus sa fac o cere de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat si neplatit pgabriel28 pgabriel28 Am lucrat la o firma pina akum 2 saptamani.M-au invitat la o discutie prieteneasca spunand ca firma e in criza ca numai au bani sa ne plateasca si ca de la ... (vezi toată discuția)