avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale leasing si insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

leasing si insolventa

Ce se intampla in cazul in care societatea care este in insolventa(ceruta de ANAF) , are un autoturism in leasing ,pentru care sunt restante, contractul a fost reziliat , societatea a refuzat predarea autorismului, a fost data in judecata firma ,caz in care s-a dat castig de cauza firmei , cu mentiunea ca a trecut termenul legal in care soc de leasing trebuia sa faca acest lucru, si in momentul de fata masina este la societatea care e in insolventa, iar soc de leasing nu mai solicita predarea acestuia si nu mai da nici un semn de 5 luni? valoarea achitata este de 70% din contract.exista un termen in care se prescrie o datorie, sau o modalitate de a ajunge la o intelegere cu cei de la leasing pentru a nu pierde masina, in afara achitarii integrale a sumei ramase de plata deoarece este de aproape 18.000 euro .se poate ceda contractul unei alte societati care sa continue in acelasi sistem de plata a ratelor fara a achita integral suma ? multumesc frumos si sper sa gasesc un raspuns pentru ca e o situatie destul de ciudata si firma de leasing nu e prea deschisa la cominicare .

Alte discuții în legătură

Leasing auto, rate restante, firma insolventa alexandru andra alexandru andra In anul 2008 SC a contractat 2 masini in leasing.Pana anul trecut s-a achitat lunar leasingul, dar din oct 2009 sc are restante la leasing.A venit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina in leasing de la firma in insolventa adriane1 adriane1 Salut la toata lumea, Am urmatoarea problema: In ianuarie 2010 am cerut deschiderea procedurii de insolventa pentru reorganizarea datoriilor. In acel ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing simoione simoione Buna ziua! Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie . Firma mea are incheiate doua ... (vezi toată discuția)