avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul ANRSC 343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul ANRSC 343/2010

Referitor aplicarea ordinului nr.343 din 13 iulie 2010,la art.1 al normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termica intre consumatorii din imobilele de tip condominiu,in cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru incalzire si apa calda de consum, se spune clar ca:"Prevederile prezentei norme tehnice se aplica in condominiile care suntn alimentate cu energie termica in sistem centalizat, ......, daca sunt indeplinite conditiile de montare si utilizare a repartitoarelor de costuri prevazute in actele normative in vigoare."
Sa inteleg ca daca un condominiu nu are montate repartitoare de costuri aceste prevederi nu se aplica?
In norma tehica din 13/07/2010 sunt date definitiile repartitoarelor de costuri, spun asta pentru ca unele persoane le confunda (voit) cu contoarele de bransament , care sunt cu totul altceva.
Cel mai recent răspuns: lavy80 , utilizator 20:03, 2 Martie 2011
Ati inteles bine, este vorba de blocurile contorizate la nivel de apartament.
Ordinul ANRSC 343/2010 prevede ca un apartament este considerat fara repartitoare de costuri pentru apa calda atunci cand consumul de apa calda este sub cantitatea zilnica/locuitor stabilita de Ministerul Sanatatii pentru acoperirea necesarului igienei individuale.
Va rog, imi puteti spune actul normativ sau cantitatea respectiva?
Multumesc.
Atata timp cat apometrele pot fi citite nu se poate aplica nicio repartizare normata.
Aceasta repartizare se face in caz de necitire a apometrelor timp de minim 3 luni, dar ulterior se face regularizarea pe baza indecsilor apometrelor citite sau in caz de lipsa a apometrelor sau ruperea sigiliilor.

Ordinul este in Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
@LocatarB - ORDIN nr. 536 din 23 iunie 1997 cu modificarile si completarile ulterioare referitoare la aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei, sau
ART. 22, alin.(2) - Cantitatea minimă de apă necesară pe zi pentru un locuitor este de 50 l. Cantitatea este estimată numai pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale şi preparării hranei.
Asta inseamna AC si AR impreuna.

Alte discuții în legătură

Are dreptul asociatia de locatari sa ma taxeze pt un consum foarte mare de apa si sa nu regularizeze din urma atunci cand aduc citirea?! Andralore Andralore Buna ziua. Are dreptul asociatia de locatari (inca nu e asociatie de proprietari cf noii legi) sa refuze sa regularizeze consumul foarte mare taxat pe lunile ... (vezi toată discuția)
Consum minim apa hervel hervel buna ziua stie cineva ,care este consumul minim de apa raportat in urma citirii apometrului in asa fel incat daca este consum mic(ex:0.5mc de apa)sa fie ... (vezi toată discuția)
Imputare pierdere apa rece / apa calda la cei care refuza sa dea citirea contoarelor ralus12 ralus12 buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza din punct de vedere legal in cazul celor care refuza sa dea citirea apometrelor de apa rece si ... (vezi toată discuția)