avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru,Amenajare spatiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru,Amenajare spatiu

Buna ziua, as dori sa stiu si eu daca este obligatoriedeclararea ca punct de lucru a spatiului utilizat ca spatiu de depozitare intr-un imobil situat chiar langa sediul social al firmei in conditiile in care spatiul respectiv este utilizat numai pentru depozitare de materiale de constructii si daca pot deconta pe firma cheltuielile efectuate pentru amenajarea respectivului spatiu in conditiile in care exista un contract de comodat intre posesprul spatiului si societatea respectiva.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:19, 20 Noiembrie 2010
Se pot deconta cheltuielile ,daca aveti contract de comodat..!!
Oricum spatiul face parte din firma,chiar daca este folosit pentru depozit,eu zic ca ar trebui sa-l declarati..sa evitati orice problema la un eventual control:D
poate sunt si alte pareri..

Treuie sa-l declarati ca punct de lucru. Faceti o Hot AGA sau Decizie asociat unic prin care infiintati acel punct de lucru , solicitati autorizarea lui prin declaratie pe proprie raspundere pentru activitatile "depozitari " si "manipulari". Depuneti la ORC impreuna cu o cerere inregistrare mentiuni: hot AGA, contorul de cuvinte, contractul de comodat in copie si copii ale actelor care atesta proprietatea asupra acelui spatiu precum si declaratia pe proprie raspundere ca sunt indeplinite conditiile de functionare ca spatiu de depozitare. Nu este necesar sa depuneti un Act constitutiv actualizat dar va recomand sa va actualizati totusi Actul constitutiv cu acest punct de lucru.Vi se va elibera de catre ORC un certificat de inregistrare mentiuni si un certificat constatator ca indepliniti coniditiile de functionare in acel spatiu si totul va fi OK. Acum poate veni fiscul in control la depozit intrucat sunteti in regula.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru deschidere ceainarie shimmy shimmy Buna ziua, Avem o firma care se ocupa cu comercializarea ceaiului, ceai importat din Cehia. Ce acte si autorizatii ar fi necesare pentru a ne deschide o ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social/infiintare punct de lucru dacmoto dacmoto Buna seara, As dori sa stiu de ce acte am nevoie la ORCB pt a schimba un sediu social si pt a infiinta un punct de lucru? Ce costuri implica? Am nevoie si ... (vezi toată discuția)
Autorizatii deschidere punct de lucru ionutt ionutt Buna dimineata! Pentru deschidere punct de lucru SRL in alt judet cu destinatia de birouri, ce autorizatii sunt necesare? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)