avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hotarare definitiva si executorie ce inseamna
Discuție deschisă în Executare silită

hotarare definitiva si executorie ce inseamna

ce inseamna hotarare definitiva si executorie? Este trecut recurs 10 zile si stampila rotunda cu inscris TRIBUNALUL BRASOV ROMANIA
Nu mai trebuie achitata nicio taxa sau alta stampila de executare , orice altceva
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 17:47, 19 Noiembrie 2010
Executorie este o hotărâre judecătorească ce poate fi pusă în executare, de regulă, numai dacă a rămas definitivă ori a devenit irevocabilă şi a fost respectată procedura învestirii cu formula executorie, adica fie nu a mai fost execitata calea de atac si a ramas definitiva, fie a devenit irevocabila, deci, mai dureaza o perioada de timp pana cand se poate investi, dar este nevoie de formula executorie pentru a fi pusa in executare silita.
In cazul dvs. hotararea data este definitiva si executorie , adica poate fi pusa in executare imediat. Nu este insa si irevocabila . Ea poate deveni irevocabila dupa expirarea termenului de recurs , daca nu a fost atacata , sau recursul a fost respins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiune "executorie de drept" anniela anniela Buna dimineata! Intr-un proces de majorare pensie de intretinere, instanta s-a pronuntat retroactiv ( pentru anul 2008 ) majorand substantial pensia si la ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie ni_leta ni_leta Buna ziua si 2010 sa va aduca multa sanatate,impliniri si tot ceea ce va doriti, alaturi de cei dragi. Si, bineinteles, si alaturi de noi, care apreciem orice ... (vezi toată discuția)
Executare silita .condiții de executare silita . Popescu2012 Popescu2012 Care sunt condițiile de executare silita ? se poate executa silit înainte de finalizarea procesului de executare silita ? (vezi toată discuția)