avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie

Buna ziua si 2010 sa va aduca multa sanatate,impliniri si tot ceea ce va doriti, alaturi de cei dragi. Si, bineinteles, si alaturi de noi, care apreciem orice sfat oferit prin intermediul acestui minunat forum.
Acum, va rog daca ma poate lamuri cineva:
- am castigat la fond si in apel un proces - actiune in constatare, hotarare care sa tina loc de act de vanzare- cumparare. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. In aceasta faza o pot investi? Sau trebuie sa astept formularea recursului de catre partea adversa? Problema este ca nu am acces in locuinta tatalui meu, locuinta in care locuieste ultima lui sotie impreuna cu un concubin.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:36, 2 Ianuarie 2010
Momentul la care hotărârea poate fi investită cu formulă executorie.
Se învestesc cu formulă executorie hotărârile care au rămas definitive sau au devenit irevocabile.
Multumesc luiza2008. Dar daca partea adversa formuleaza recurs, inteleg ca poate cere suspendarea executarii pana la solutionarea recursului. Ca sa explic mai bine, instanta de fond a respins cererea paratei (aceasta formulase cerere reconventionala la care a renuntat in favoarea cererii de interventie in interes propriu. Cerere prin care solicita uzucapiunea prin jonctiunea posesiilor - a ei si a tatalui meu. Cu toate ca avem cote asupra imobilului inca din 2006, cote dispuse de instanta, irevocabile, aceasta incearca sa obtina tot imobilul. Am depus inscrisuri cu privire la achitarea totala a imobilului inca din 1972, tatal meu a dezbatut succesiunea dupa sotia cu care cumparase terenul si edificase constructia, el mostenind si cota acelei sotii, mostenitorul celor care i-au vandut terenul tatalui meu a achiesat la cererea mea, iar aceasta doamna, ultima sotie a tatalui meu se opune cu vehementa la drepturile ce mi se cuvin. Acum, instanta de fond i-a respins cererea de interventie si a dat o pronuntare in sensul ca hotararea tine loc de act autentic de vanzare - cumparare pentru cota mea, si accesiune imobiliara artificiala asupra constructiei tot pentru cota mea. In apel, instanta i-a respins apelul ca nefondat.
Acum, daca eu investesc Decizia definitiva si o pun in executare, banuiesc ca, doamna, va formula recurs si va solicita suspendarea executarii. Dupa recurs, cand hotararea va fi si irevocabila se va continua executarea? Ma gandesc la aceasta solutie pentru a obtine timp.
Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc @jurist Clement. Sper sa nu formuleze recurs. Banuiam ca nu o pot investi in aceasta faza, dar, credeti-ma ca, dupa aproape 5 ani de cand ma judec, incerc orice posibilitate sa mai scurtez din timp. Cu riscul a cate unei idei aberante. Stiti cum e: 2-3 luni pt. ca Tribunalul sa trimita recursul la Curtea de Apel, 3 -4 luni pentru primul termen, normal ca doamna, chiar daca ea formuleaza recursul, la primul termen va solicita amanare pt. angajarea unui aparator, si asa etc., va mai trece cel putin 1 an. Un an pe care nu-l prea vad linistit.:((
Inca o data va multumesc pentru raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)
Se poate suspenda executarea dupa depunerea unei contestatii in anulare? selfdefender selfdefender Am primit o somatie pentru evacuare, am depus o contestatie in anulare la Curtea de Apel pentru recursul declarat nul ca nemotivat, desi motivele erau ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)