avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu ingrijire copil pana la 2 ani

Popate fi defiintat postul unui salariat aflat in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani? Daca da, poate fi ales cu prioritate postul sau? Ce criterii se folosesc la alegerea posturilor care se defiinteaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 20 Noiembrie 2010
Buna seara. Criteriile folosite la societatea d-stra sau in general cred ca nu le poate spune nimeni, depinde de la caz la caz. Nu putea si desfiintat postul d-stra pentru ca era suspendat.
Salariatul este in concddiu pt.ingrijire copil si a primit o notificare de la angajator, in speta spitalul, ca postul sau a fost defiintat incepand cu 1 noiembrie. Ce se poate face in aceasta situatie?
Postul poate fi desfiintat.
In momentul reintoarcerii salariatului din concediul pt. cresterea si ingrijirea copilului, acesta urmeaza sa fie concediat conf. art.65 al.1 codul muncii:
"Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
deea.18 a scris:

Popate fi defiintat postul unui salariat aflat in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani? Daca da, poate fi ales cu prioritate postul sau? Ce criterii se folosesc la alegerea posturilor care se defiinteaza?



Da, poate desfiinta posturi pe care c.i.m. sunt suspendate .. legea nu interzice acest lucru.
Criteriile sunt stabilite de catre angajator .. insa in cazul concedierilor colective sunt deja stabilite anumite criterii prin CCMN....in unele cazuri, intantele au decis ca aceste criterii sunt aplicabile si in cazul concedierilor individuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cu probleme din ccc Andu_Cata Andu_Cata Buna ziua, Sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea caopilului in varsta de pana la 2 ani. Pe postul meu a fost initial angajata o persoana pe ... (vezi toată discuția)
Ccmunn diaconu adriana diaconu adriana Buna ziua, Art.81(2) din CCMUNN poate fi aplicat si in conditiile disponibilizarii din motive economice si de reorganizare conf.art.65(1), chiar daca exista ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz onasis1961 onasis1961 Daca o persoana este in preaviz de 20 zile din initiativa angajatorului prin restucturarea postului. Trebuie sa prezinte la lucru si sa munceasca un anumit nr. ... (vezi toată discuția)