avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

am un baietel in varsta de 5 ani si 9 luni.Din luna februarie sunt in divort cu sotul meu si acesta cere custodia copilului.In august a intentat ördonanta presedentiala-program vizitare copil"si s-a stabilit ca in primul si al treilea weekend al lunii si jumatate din fiecare vacanta el sa il ia pe copil la el acasa.
intrebarea mea este:daca copilul nu vrea sa mearga la tatal lui - in consecinta nu vrea sa respecte programul stabilit prin respectiva sentinta - ce se poate intampla?
poate copilul sa hotarasca,se pot face demersuri ptr a se demonstra ca copilul nu vrea sa mearga la tata?
ce pot face?
La varsta de 5 ani este greu de presupus ca, copilul isi poate exprima o parere ce nu contine influenta altei persoane mature.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept la vizita are tatal copilului? b.mirona b.mirona Buna ziua. Sunt casatorita de un an si jumatate si am un copil de un an si trei luni. Relatia cu sotul nu mai merge, de cinci luni nu mai stam impreuna, in ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor raileanu_anca raileanu_anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati pt ca nu am nici un sprijin. In urma divortului am obtinut copilul spre crestere si educare la mine ( fostul sot a introdus ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)