avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drept la vizita are tatal copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drept la vizita are tatal copilului?

Buna ziua. Sunt casatorita de un an si jumatate si am un copil de un an si trei luni. Relatia cu sotul nu mai merge, de cinci luni nu mai stam impreuna, in prezent lucuiesc la parintii mei, si am decis ca este cazul sa divortam. Tinand cont de varsta copilului, vizitele de catre tata se pot face numai la domiciliul meu sau eventual plimbari dar numai in prezenta mea, pana cand copilul va creste si isi va exprima singur dorinta de a petrece mai mult timp cu tatal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:05, 22 Februarie 2010
In conditiile in care nu se va putea descurca singur asa se va intampla.
In primul rand trebuie sa cereti instantei custodia.
Apoi parintele care nu are custodia trebuie sa solicite instantei stabilirea unui program de vizitare. Atunci puteti impune vizita doar in prezenta dvs. sau cum doriti la momentul respectiv. Sotul va dori sa il ia la el acasa in weekend-uri sau vacante si instanta poate sa ii acorde dreptul.
Sau puteti sa va intelegeti amiabil, o sa vedeti la momentul respectiv.
prin actiunea de divort solicitati incredintarea copilului si, printr-un alt capat de cerere stabilirea unui program de vizita a tatalui in prezenta dv. sau a altei persoane desemnate de dv. cu supravegherea minorului.
Pentru a nu va certa cu sotul puteti fi de acord cu un program de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridic craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com in urma hotararii de divort,mi s-a incredintat minorul in hotarare nu este specificat,nici un program de vizita inseamna ca celalalt parinte poate veni ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta maripirvu maripirvu Buna ziua! Am si eu o problema destul de mare.. sunt casatorita de aproape 2 ani si am un copil de 10 luni. In fapt am locuit cu sotul meu in acesti ani cam 3 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)