avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cineva intra pe contul meu yahoo
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cineva intra pe contul meu yahoo

nu prea stiu multe despre calculator....sunt o simpla utilizatoare. Dar am o problema. Cineva imi inchide messinger-ul cand eu sunt deja pe mess la mine la calculator. Unde m-as putea adresa sa depun plangere si sa aflu cine este faptasul? Imi citeste si mail-urile si este deranjant.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 19:35, 13 Februarie 2011
"daca", dar in situatia data nimeni nu a schimbat parola contului de Yahoo. Fapta descrisa in speta nu constituie elementul material al niciuneia dintre infractiunile de mai sus.
Din punctul meu de vedere exista faptic 3 situatii probabile:
1. contul a ramas logat pe un alt calculator;
2. cineva stie parola;
3. este vorba de un virus (nu prea cred, dar exista posibilitatea).

Consider ca fapta intruneste elementul material al infractiunii de violarea a secretului corespondentei si nici decum o infractiune informatica.
gabonne8107 a scris:

De acord....este infractiune si stiam asta....ce poate sa ii intercepteze...retete culinare....poze...etc? Parca lucrezi la Pentagon sau la NASA....

=D>=D>=D>=D>

Nu este de ris,nici de luat peste picior.Oamenii mai au si intimitati,pe care si le transmit pe aceasta cale.Nimeni nu are dreptul sa-i violeze intimitatea unei persoane,iar atunci cind o face sa plateasca.Nu luati acest mesaj ca o duritate,ci ca un drept la intimitate.Gresesc?...Nu cred.
Nu gresesti...dar....in momentul in care cineva , sa zicem lucrator de politie sau procuror are in lucru dosare grele in care prejudiciul este de 60000 lei, 100.000 lei sau chiar 200.000 euro...mi se par niste treburi minore ...de. doi lei care au darul doar sa incurce....dar....nu e vina nimanui...e si asta tot o infractiune... =D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Si plus de asta...merg dupa principiul ...daca nu cunosc nu ma bag....dar sunt unii care vor sa epateze si sa citeasca e-mail-uri pe diferite calculatoare unde nu ar trebui sa faca acest lucru...parerea mea persoanal este ca, daca citeste e-mail-ul la un calculator de acasa....unde nu are acces prea m ulta lume si introduce o parola asa cum trebuie si nu o lasi sa o memoreze aplicatia si....plus de asta nu pui parole de genul "123456", cum foarte multi au obiceiul...nu ai cum sa ajungi in aceasta situatie....sa zicem ca intr-o zi nu aveam ce face si am brut sa fac un experiment... am luat din lista de yahoo cam 100 de conturi si am incercat cu o parola clasica...."123456"...si culmea erau 5 "cunoscatori" care aveau aceasta parola.... mi se pare a fi ca atunci cand lasi banii pe pres...in casa si usa larg deschisa.... eu nu as pedepsi altfel de infractiuni in aceste cazuri...
Parerea mea personala este ca exista infractiuni mult mai grele din domeniul IT, cu prejudicii mari, chiar foarte mari despre care unii nici nu pot sa isi inchipuie si nu ...una legata de "mi-a furat parola de yahoo...."
de la 200.000 euro intra dna-ul pe fir :)
intr-adevar sa-ti afle cineva parola de yahoo nu e cine stie ce in esenta, dar astfel s-ar putea obtine niste informaiti cu adevarat importante. 2 mi-au venit in cap acum:
- user si parola de la contul de paypal sau moneybookers;
- user si parola de la site-uri care ofera servicii preplatite;

in sine fapta nu prezinta un pericol social mare, dar pana la urma reprezinta o infractiune si ar trebui tratata ca atare de toata lumea.

Alte discuții în legătură

Parola si cont sparte. utilizare fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 Treaba sta in felul urmator. Mi-a fost sparta parola la Messenger, s-a intrat fara acordul meu pe respectivul cont, s-a utilizat contul meu si au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice hyp3r hyp3r Am inteles ca violarea corespondentei electronice chiar reprezinta o incalcare a legii(lucru pe care nu-l credeam adevarat pana de curand).As dori sa cer o ... (vezi toată discuția)