avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare, insulta, lipsire de libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare, insulta, lipsire de libertate

Buna ziua.

In cursul zilei de ieri, aflandu-ma in mijlocul de transport in comun linia 43 Constanta, o persoana a fost surprinsa circuland fara bilet. Aceasta a fost retinuta de catre 3 doamne controlor in spatele autobuzului. In acel moment eu ma aflam in partea din fata, insa auzind tipete am intros privirea si am constatat ca cele 3 doamne controlor abuzau de functia ocupata si proferau injurii la adresa persoanei retinute, insa cel mai grav amenintau cu bataia etc. In acel moment, m-am indreptat catre locul cu pricina si mi-am scos telefonul pentru a inregistra vocal infractiunea care tocmai se petrecea . Una dintre cele 3 controloare m-a observat si le-a adus la cunostiinta celorlalte acest fapt si in plus sa inceteze sa mai ameninte si injure pentru ca sunt inregistrate. Mie personal mi s-a ordonat sa imi opresc telefonul (proprietate persoanala) si sa il bag in buzunar.In plus am fost obligat sa ma indrept in partea din fata a autobuzului. de ce oare? Mi s-a vorbit pe un ton neadecvat si plin de injurii. Eu nu am fost de acord

Art. 226 Violarea vieţii private

(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

In cauza, alin.4 lit. C imi dadea posibilitatea de a inregistra infractiunea ce se petrecea in acel moment.

Refuzand sa introduc telefonul in buzunar, am fost amenintat, mi s-a adus la cunostiinta ca voi fi lovit daca nu fac asta, am fost amenintat ca mi se va face rau daca asta vor vrea. In speta, aduc in discutie infractiunile de care sunt pasibile doamnele controlor, infractiuni prevazute si pedepsite de Codul Penal aflta in vigoare , si anume: Art. 205. Insulta, Art. 248. Abuzul in serviciu in forma calificata, Art. 250. Purtarea abuziva, Art. 193 Amenintarea si Art 189. Lipsirea de libertate. In momentul cand am vrut sa cobor din mijlocul de transport (precizez ca eram in regula cu biletul/abonamentul) mi s-a spus ca sunt retinut, ca nu am voie sa cobor. Mi s-a postat in fata , retinundu-ma in autobuz. . Pana la urma am coborat la capat de linie. Nu avea ce sa imi faca.

voi ce parere aveti? ar trebui sa fac reclamatie? sau sa stau in banca mea.

Cel mai recent răspuns: sealteam , utilizator 19:25, 23 Noiembrie 2010
Din pacate, comportamentul anumitor controlori nu este o exceptie ci o regula. Avem drept dovada reclamatiile/instiintarile altor cetateni, vadit deranjati si hartuiti de atitudinea, reactia, comportamentul controlorilor din cta. Reclamatii ce se afla pe siteul RaATC C-ta.

lucia

Am luat o amenda degeaba din cauza unui bilet prost imprimat in care nu se vedea data bine,controlorii au fost foarte nesimtiti si au refuzat sa se legitimeze.Oameni buni,chiar nu stiti cum sa mai pacaliti lumea si inventati noi metode?????

George

Ar trebui sa mai discutati si cu controlorii de pe autobuze care in momentul in care te prind cu ceva "suspect" , ma refer la BILET,te fac sa crezi ca iti vor da amenda , dar defapt , ei incearca sa te jupoaie de bani , eu am patit-o,biletul meu nu era compostat bine , din cauza PERFORATOARELOR DEFECTE din autobuz , si mi-au luat 50 RON , pentru nimic , nu mi-au dat chitanta , nimic si nu sunt singurul caz , mai sunt inca zeci de persoane care sa aprobe ceea ce zic.Un alt caz este a unui baiat in jurul varstei de 20 de ani , pe ccare l-au prins iarasi cu biletul suspect...neavand bani i-au luat toate bonurile , in jur de 20 cred....Sunt niste CORUPTI.
Ar trebui sa va ganditi bine la ce oameni anagajati.

Rogin Stefan

Intradevar ar mai trebui facut un sistem nou de transport electric ... si cu controlorii trebuie lucrat... au un mod de lucru foarte viclean... se uita in tot autobuzul si pe cei care ii vad mai slabi de aceeia se leaga si ii invart si ii sperie pana cand isi primesc spaga... si nu merge un controlor la unul... odata gasit ... vin toti pe un singur calator... trebuie gandita altfel metoda.... asa si ratc-ul pierde... si calatori si bani si respect...

Elena

controlorii de pe autobuyul 100 sunt niste oameni fara scrupule deoarece nu ii intereseaya ca aparatele de taxat nu functioneaya si ei tot amendeaya. CE pot oamenii sa faca?? sa composteye biletul cu dintii?????

popa doru

si ar cam trebui sa lucrati un pic si la controlori pentru ca sunt foarte vulgari si nu isi fac meseria cum trebuie iau spaga in autobuze etc.. si ar cam trebui sa bagati mai multe autobuze la interval mai mic la orele de varf
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
sealteam, utilizator
Daca inregistrarea este destul de lamuritoare folositi-o pentru ca astfel pot fi pusi la punct acesti indivizi de proasta factura,iar inregistrarea impreuna cu o eventuala declaratie a colegului dvs pot fi suficiente pentru a fi date presei.
Daca iau mita ,poate fi contactata si politia transporturi sau parchetul.
Intamplarea face ca acesta sa nu fie singurul conflict avut cu dansii(controlori in general). anul trecut in timp ce calatoream cu autobuzul (culmea aceeasi linie 43/42) am fost controlat de bilet/abonament, moment incare vorbeam la telefon. Le'am zis sa astepte 2 secunde ca sa pot finaliza convorbirea( ceea ce a durat aprx 20 sec) dupa i'am aratat politicos biletul. Insa avand chef de cearta, controloarea mi'a zis pe un ton agresiv : "bah, imi arati biletul cand iti spun eu" ceva de genul. Intr'un mod cat se poate de respectuos i'am cerut sa se legitimeze ca sa stiu si eu cu cine am avut onorea(poate era un impostor). Aceasta a refuzat si a plecat. In acel moment, cu un calm iesit din comun am anuntat'o ca o sa'i fac reclamatie. Atat mi'a trebuit ca sa inceapa sa ma injure gen: "du'te bah, dracu! marsh mah de aici" :))))) Hmm.. niste oameni de cea mai joasa speta.
Cred ca societatea de transport este subordonata primariei si primarului acela cu nume de leguma.
Daca nimeni nu inregistreaza nimic sau nu vrea sa faca sesizare,acestia vor continua sa aiba acelasi comportament.
In urma cu ceva timp,dar in Bucuresti,am vazut un grup de controlori care perchezitionau geanta unei femei in cautarea banilor.
Am intervenit si noroc ca erau niste politisti in tramvai.
Am facut plangere atunci, insa nu am avut timp sa merg sa vorbesc personal cu reprezentantul care se ocupa in acel caz. Eram ocupat cu munca si timpul nu mi'a permis sa intreprind mai multe.

Alte discuții în legătură

Calatorie ratbv fara bilet alex345 alex345 Buna ziua As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus . Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a retine persoane unpetru unpetru Nu ma pricep deloc, de aceea va rog sa scuzati termenii folositi necorespunzator pe alocuri. Caut articolul din lege care spune clar ce autoritati/organe au ... (vezi toată discuția)
Lipsirea de libertate mancipri mancipri am vazut de nenumarate ori cand pe mijloacele de transport in comun , controlorii prind fara bilet anumite persoane . in acel moment \"se da alarma \" , toti ... (vezi toată discuția)