avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale calitate procesuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

calitate procesuala

Am fost pirit intr-un proces mai exact firma pe care o reprezint ca administrator ,am cistigat la fond dar s-a atacat hotarirea primei instante cu recurs . Intre timp studiind mai atent actele (cererea de chemare in judecata si un certificat constatator de la registrul comertului) am observata ca firma reclamanta a formulat cererea de chemare in judecata printr-o persoana care nu are calitatea de reprezentant al acestei societati.
Intrebarea e se poate invoca la recurs acest fapt si care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 20:32, 21 Noiembrie 2010
Instanta nu verifica sub nici o forma daca administrator al unei societati comerciale este x sau y,daca acest lucru nu este solicitat de adversar. asa s-a intimplat si acum , insa eu am scos zilele acestea un certificat constatator de la registrul comertului si surpriza singurul cu specimen de semnatura este x si nu y cel care a formulat cererea cam asa s.c. xxxxx s.r.l. prin administrator y"
Cred ca vorbim atunc de un delict:
Art. 237
Abuzul de incredere prin fraudarea creditorilor
(1) Fapta debitorului de a instraina, ascunde, deteriora sau distruge, in tot sau in parte, valori ori bunuri din patrimoniul sau ori de a invoca acte sau datorii fictive in scopul fraudarii creditorilor se pedepseste cu inchisoare de 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei care, stiind ca nu va putea plati, achizitioneaza bunuri ori servicii producand o paguba creditorului.

art. 239 C penal:
Bancruta frauduloasa
(1) Fapta persoanei care, in frauda creditorilor:
a) falsifica, sustrage sau distruge evidentele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
b) infatiseaza datorii inexistente sau prezinta in registrele debitorului, in alt act sau in situatia financiara sume nedatorate;
c) instraineaza, in caz de insolventa a debitorului, o parte din active,
se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Daca poprirea era deja in actiunea, tentativa de gestiunea fraudulosa.
art. 214.- în Titlul III denumit „Infracţiuni contra patrimoniului.
"pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinţă, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acestor bunuri”

Aveti deja probele clare.
Da e adevarat si va multumesc mult pentru sfaturi f utile , dar la acest moment latura penala ma intereseaza mai putin scopul meu fiind acela ca la termenul de miine sa amin cauza sau sa o trimit spre rejudecare ,declansarea insolventei m-ar impiedica sa-mi execut titlurile respectiv validarea popririilor pe care le-am obtinut deja in fond si apel ,recursurile(lor) judecindu-se la inceputul lui decembrie si vor fi clar repinse.
la momentul la care s-au instrinat bunurile aveam deja o sentinta favorabila pe procedura somatiei de plata , aceasta instrainare s-a produs intre sentinta primei instante si judecarea contestatiei lor in anulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Art. 480 alin. (3) apel cu trimitere la prima instanta aidu aidu am solicitat instantei de apel sa anuleze hotărârea atacată şi sa trimita cauza spre rejudecare primei instanţe. In alta ordine de idei, Art. 477 alin ... (vezi toată discuția)