din luna mai 2010 sunt divortat si am un baietel de 8 ani care a ramas cu fosta sotie in localitatea unde am trait pina pe data de 19.10.2010 in Romania. Eu am gasit pe data de 01.11.2010 loc de munca cu contract pe un an in Germania, si cistig
1.650 € lunar. Va rog sa-mi raspunde-ti cit trebuie lunar sa-i platesc fiului meu Pensia Alimentara?, in ce cont sa-i virez daca fosta sotie nu vrea sa-i primeasca, cum pot dovedi ca mi-am facut datoria de tata fata de fiul meu?
Fosta sotie, vrea neaparat sa-i schimbe si numele copilului meu in lipsa mea, insa eu nu vreau, nici daca as fi prezent. Este fiul meu si nu accept sa se numeasca altfel. Va rog sa-mi spune-ti daca ea poate face acest lucru in lipsa mea si fara acordul meu, semnatura mea.
Va multumesc si astept raspuns urgent, doar de la cineva care se cunoaste perfect cu Legea in Romania. Va rog raspuns cu § si Articol daca se poate.
Va faceti probleme inutile. Singura obligatie legala pe care o aveti este plata pensiei de intretinere. Fosta sotie va poate face plangere penala pt abandon de familie in cazul in care nu platiti pensia timp de doua luni consecutiv (sau daca este de rea credinta va poate face plangere chiar daca platiti, situatie in care va recomand sa va pastrati dovada achitarii; cand platiti pensia specificati expres ca suma reprezinta pensie intretinere pt minorul x).
In rest, daca aveti stabilit un program de vizita este un drept al dv pe care vi-l puteti exercita sau nu, nu va poate obliga nimeni si nici nu va poate sanctiona nimeni pentru neexercitarea dreptului.
De pilda puteti face dovada expedierii unor cadouri sau sume de bani,altele decat pensia de intretinere pentru minor,cu actele de expeditie sau cu persoane prin intermediul carora puteau sa ii parvina copilului cadourile sau sumele ,de la dvs.
Pensie alimentară
StuAli
Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)