avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse am?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse am?

Sunt casatoria de 13 ani,avem un copil de 7ani si 10 luni.De ceva timp relatiile dintre mine si sotul meu au devenit foarte rele;batai,vorbe foarte urate,reprosuri aiurea,mentionez ca de cate ori am fost batuta nu am scos certificat,pentru ca nu m-a lasat.Colac peste pupaza,acum am ramas si fara munca,am gasit in unele locuri dar nu m-a lasat sa ma duc invocand diverse motive.Daca bag divort,imi poate fi increditat copilul?acesta are anumite probleme de sanatate,nu a fost departe de mine nici macar o zi.Sotul lucreaza,dar a inceput sa bea.Cum sa procedez pentru divort ,vreau sa se termine repede,nu vreau partaj,nu vreau pensie alimentara,vreu liniste pentru mine si cei 2 copii,mai am un baiat din prima casnicie(sotul a murit)acesta a locuit cu noi de la inceput,dar acum se poarta urat si cu el
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:41, 21 Noiembrie 2010
In raport de eventuala intelegere cu sotul,daca acesta accepta solutia divortului,exista posibilitatea desfacerii casatoriei in timp rapid
Daca insa acesta ridica pretentii,solutionarea dureaza mai mult
Daca nu stapinati procedura aveti posibilitatea sa consultati persoana specializata ,
eventual sa va redacteze actiunea
introduceti actiunea de divort fara probleme mai ales ca puteti proba cu martori ca ati vrut sa va angajati iar el nu va lasa. vedeti ca pe calea ordonantei presedintiale puteti cere si evacuarea sotului dvs daca este agresiv.
nu aveti cum sa renuntati la pensia alimentara ca va fi dreptul copilului indiferent daca o acceptati sau nu.
Multumesc pentru raspuns.Nu stiu cum va rectiona,nu ma crede in stare, spera sa pot suferi in continuare totul,dar nu mai pot,cu toate ca imi este frica de el,de reactia lui cand va afla,nici vecinii nu vor sa depuna marturie impotriva lui,le este frica de el.Ce persoane pot fi aduse ca martori?(parinti,frati?)
Vai, vai vai..dar de ce indurati atatea?
Cum "nu m-a lasat sa scot certificat medico-legal"?
Pai dvs.trebuia sa-i spuneti ce vreti sa faceti?
Un certificat medico-legal se elibereaza fara stirea sotului, pentru ca nici un barbat care isi loveste sotia nu-i va spune sa se duca la un medic legist.
Este necesar sa introduceti actiunea de divort, insa va dura.
Competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala sotii au/avut ultimul domiciuliu comun.
Actiunea presupune si stabilirea unei pensii in favoarea minorului pentru ca este un drept stabilit de lege in favoarea lui.
Este necesar sa probati ca este in interesul minorului sa va fie incredintat dvs., dar si faptul ca puteti oferi acestuia conditii optime de crestere si educare, superioare celor oferite de tata.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa divortez ContSters123616 ContSters123616 Ma numesc,Amalia,am 22 de ani am un baietel de 5 ani jum.As vrea sa divortez dar mi frica ca am sa-mi pierd copilul pentru ca nu as avea unde sa ma duc dupa ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)