avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refinantare sau reesalonare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refinantare sau reesalonare credit

am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate daca am restante ca banca imi spune ca nu e posibil
Cel mai recent răspuns: Lorelay123 , utilizator 14:10, 9 Martie 2011
Daca nu doriti bani in plus ci doar sa scapati de restante mai bine faceti reesalonare. E mai usor de obtinut in conditiile date.
lungu nicolae a scris:

...se poate daca am restante ca banca imi spune ca nu e posibil


Da de ce sa nu poti face refinantarea creditului? Banca iti poate da un credit cu care se acopera, se plateste restul din creditul ramas, inclusiv restantele. Noul credit se poate derula pe o alta perioada, poate avea alta dobanda, in general noi conditii care sa tina seama de noile conditii.

Creditul vechi 10.000 RON
Restul de platit 8.000 RON, inclusiv restantele si penalitatile.
Noul credit 8.000 RON se acopera vechiul credit.
Iar noul credit se face cu noi conditii.

Doar daca banca este un camatar veros, care mizeaza ca are posibilitatea sa ajunga la executare silita, si pana atunci din penalitati castiga mult mai mult.
De ce nu este Refinantarea o Solutie in Conditii de Criza

"In mod normal refinantarea este o solutie la indemana posesorilor de credite ale caror conditii nu le mai satisfac nevoile. Astfel, posesorul unui credit contractat la un moment dat poate descoperi ca exista pe piata credite similare acordate in conditii mai avantajoase, cu care il poate inlocui. In acest caz debitorul are la indemana varianta refinantarii creditului, refinantare ce presupune rambursarea anticipata a creditului vechi prin intermediul unui nou credit (fie de la aceeasi banca fie de la o alta).

In situatia actuala, influentate de criza financiara internationala, bancile din Romania, pe langa impunerea unor restrictii limitand accesul la credite (influentate atat de criza financiara cat si de reglementarile BNR), au adoptat scumpiri drastice ale creditelor motiv pentru care refinantarile (in aceeasi moneda) au devenit in acest moment neprofitabile pentru persoanele care au obtinut credite cu numai cateva luni in urma.

Pentru a exemplifica am luat in calcul 2 situatii:
1. Refinantarea unui credit* obtinut in luna septembrie cu acelasi produs de la aceeasi banca in conditiile lunii noiembrie.
2. Refinantarea aceluiasi credit cu un produs care dispune de o DAE competitiva in conditiile ofertei de creditare a lunii noiembrie.

Astfel, in luna septembrie a anului curent un credit ipotecar* in valoare de 100.000 EUR contractat pe o perioada de 30 de ani putea fi obtinut in urmatoarele conditii:

Dobanda 9,62%
Comision acordare 2%
DAE 10,46%
Rata lunara 860,00 EUR
Total de plata la finalul creditului 310.661,75
In momentul de fata, acelasi credit**, de la aceeasi banca poate fi obtinut in conditii de:

Dobanda 12,95%
Comision acordare 2,3%
DAE 14,33%
Rata lunara 1.112,00 EUR
Total de plata la finalul creditului 401.002,75
Asa cum se poate observa aceasta varianta este mai scumpa cu aproximativ 30% decat creditul contractat in luna septembrie...."
....

[ link extern ] /


Isarescu:

"Bancherul scoate bani si din piatra seaca, foarte bine s-a spus aici. Daca ar putea ar lua si cinci piei de pe client.":))
...

"Noi am redus dobanda? Am redus-o, bancile comerciale, ioc, ba chiar, intr-un fel, au mai si majorat-o"
:))

[ link extern ]



Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
ContSters123067, utilizator
Mi se par enorme amandoua dobanzile. Mai ales ca este vorba de 100 000 euro!
o prima solutie este restructurarea creditului, astfel incat cele 2 rate restante sa fie trecute pe credit curent. Eventual, daca aveti probleme momentan ( somaj etc) puteti solicita si obtine o gratie de cateva luni, pana va reveniti. Dupa care incercati refinantare la alte banci, sau pur si simplu solicitati bancii actuale sa va ofere conditii mai bune daca acestea exista pentru creditele de acelasi tip acordate clientilor noi.

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ? rsebastian rsebastian Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit ipotecar-renteaza? liveomars liveomars Am un credit ipotecar din 2007 cu dabanda formata din indicele de referinta al bancii +1.2 pp,adica dobanda de 9.6 %.Iar DAE de 11.5 %. Ma gandesc la o ... (vezi toată discuția)