avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distante intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distante intre vecini

Cu deosebit respect va scriu şi vă rog a mă ajuta într-o problema cu un vecin.
Eu am construit (amenajat şi extins) o casa acum 6 ani, pentru a primi autorizaţia de construcţie am avut obligatoriu nevoie de acordul scris prin notar al vecinului meu, deoarece eu am construit conform proiectului lângă casa vecinului pe o dist. de aprox. 2 m, lucru pe care l-am obţinut prin notariat.
În vara acestui an vecinul meu s-a apucat de construit, fără nici un fel de autorizaţie de construcţie, fără vreun act şi ce m-a deranjat cel mai mult este că mi-a tăiat scocurile(jgeaburile) pe o distanţă de apr. 4,5 m şi mi-a dat jos şi apr. 10 tigle de pe casă, motivînd ca este la el în curte şi face ce vrea el, lipind totodată de casa mea o constructie nouă.
Aş vrea dacă se poate o soluţie juridică, deoarece pe cale amiabilă nu am reuşit sa ajungem la o soluţie.
Menţionez faptul că casa pe care am construit-o, avea streaşina la vecini de cand este construită (aproximativ 1960) eu executând doar lucrări de amenajare şi extindere conform proiectului.Vecinii ameninţându-mă cu tăierea tuturor scocurilor şi schimbarea acoperişului, ca apa să nu mai vină spre partea lor.
Credeţi-mă sunt uimit si consternat de ce mi se întîmplă şi al vrea un sfat de la dvs.
Vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 07:54, 22 Noiembrie 2010
Eu cred ca daca nu reusiti sa va impacati va trebui sa va mutati ca sa aveti liniste, altfel s-ar putea sa va petreceti restul vietii pe coridoarele tribunalului, ca sa nu mai vorbim de cat este de neplacut sa stai cu frica in spate ca vecinu pornit iti poate face rau in permanenta. Veti incepe un razboi al nervilor si nu stiu daca merita sa va irositi energia. Stiu ca suna aiurea dar ori va impacati ori va mutati ori va duceti nervii la "fierar". Multa putere si multa intelepciune!
colega mea are dreptate.. va trebuie nervi tari.. pentru ca dvs il puteti actiona in judecata si ii puteti cere sa va respecte drepturile ce le aveti urmare a acordului dat de el prin declaratia la notariat si oricum nua vea voie sa isi faca dreptate singur..asa ca in instanta veti avea mereu castig de cauza dar va fi un adevarat razboi al nervilor si dupa ce veti castiga in final procesul.. Multa bafta si intelepciune...
avocat Petre Enache
in primul rand daca doriti sa incepeti,,razboiul" trebuie sa faceti o sesizare la primarie fiindca construieste fara autorizatie iar amenda e destul de mare.apoi solicitati intreruperea lucrarilor in instanta motivat de faptul ca nu are autorizatie si va prejudiciaza urmand sa faceti si o expertiza.e bine ca aveti declaratia lui pt ca nu va mai poate face sau cere nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe hotar pera pera Buna ziua, As dori ca cineva sa ma ajute cu o informatie,daca se poate. Am cumparat un teren si dupa ce am facut cadastrul ,am constatat ca lipseste teren ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei autorizatii de constructie la doi ani dupa acordul vecinului mariantatic mariantatic Buna ziua, Daca este posibil, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari: In 2015 am achizitionat o magazie de lemn , (4m x 6m), de la o firma ... (vezi toată discuția)
Acte false in proces just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Un vecin a intentat o actiune in revendicare imobiliara, spunand ca distanta dintre casa lui si gard nu mai e de 80 cm, deoarece noi am fo mutat ... (vezi toată discuția)