ROGABI a scris:
In cazul in care am lucrat la departamentul contabilitate al unei firme si m-am transferat la alt departament in cadrul aceleiasi firme, acum 2 ani si acum,astazi,colege "binevoitoare" vor sa ma determine sa raspund pentru niste fise de lichidare semnate de mine la vremea respectiva:O, iar ele spun ca acum au gasit persoanele care au plecat cu mici diferente nerestituite:-/ ( desi pot sa jur ca in momentul semnarii fiselor respective am verificat soldul contului), ce se poate intampla ? Daca a intrat cineva si mi-a sters operatiuni contabile din calculator cum demonstrez ?
Desi nu sunt contabila sau economista stiu ca nu se pot schimba date in actele contabile dupa doi ani.
In fiecare luna se scot fisele contabile ale tuturor conturilor si se face balanta, asa ca nu schimba nimeni ceva cand ii vine in inregistrarile contabile, se fac lunar declaratii la fisc. Cel mai probabil pot fi verificate baze neactualizate la zi si se pot produce erori in verificare.
Daca aveti siguranta verificarii ,contabil fiind ,puteti verifica contul respectiv din balanta cu ceea ce este in programul de contabilitate sau in fisa care va este data spre justificarea abaterii de care sunteti invinuit.
Nu se pot modifica date dupa doi ani, nu mai bate nici bilantul si contabil fiind stiti ca sunt multe elemente de verificare in contabilitate.