avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pret recomandat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pret recomandat

Exista vreo prevedere legala prin care se interzice unui distribuitor sa recomande, prin oferta facuta comerciantului, un pret al produsului la raft? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 12:08, 22 Noiembrie 2010
Aici cred ca este o lacuna in legislatie...
Privind practicarea preturilor trebuie consultat Consiliul Concurentei.
Referitor la recomandarea facuta de distribuitor catre comerciant pentru a pune in vanzare cu un anumit pret tine doar de raportul dintre ei. Eu ( distribuitor) iti dau spre vanzare acest tip de marfa la pretul X cu conditia sa pastrezi pretul recomandat de mine. Astfel in cazul in care nu se respecta pactul incheiat intre parti, distribuitorul poate sa nu-i mai livreze marfa cu acelasi pret sau sa aplice penalitati in functie de drepturile si obligatiile stabilite prin contract.
Daca pretul produsului este stipulat pe produs exemplu sticlele de suc si comerciantul in raport cu consumatorul aplica un alt pret aici este o problema deoarece se poate interpreta ca o practica comerciala incorecta asa cum este prevazuta in Legea 363/2007 si privind informarea in OG 21/1992- privind protectia consumatorilor.
In speta de fata se tine cont si de etichetare si alte aspecte care difera de la produs la produs, inclusiv publicitatea aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret recomandat de producator pe eticheta dianaCabau dianaCabau Intrebarea mea se refera la legalitatea afisarii de catre producator pe eticheta produsului a unui pret recomandat. Mentionez ca intre producator si ... (vezi toată discuția)
Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi. este ... andrey0121 andrey0121 Pret diferit la casa de marcat, fata de lista de preturi. Este aplicabil art. 4, 5, sau/si 6 din legea 363/2007 ca practici comerciale ... (vezi toată discuția)
Antecontract simon_imre simon_imre o conventie pt. transmiterea unui drept real, in care nu apare explicit pretul, se poate considera un antecontract valabil? (vezi toată discuția)