avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... credit cu polita de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

credit cu polita de asigurare

Buna ziua,

am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita de asigurare de viata indiferent ca vrea sau nu dar nu a fost chemat la banca sa semneze nimic doar informat telefonic. Acum in septembrie a decedat in urma unei boli am anuntat la banca am dus toate actele ce mi-au cerut, mentionez ca mi le-au solicitat pe rand la 2-3 saptamani mai cereau ceva , acum mi-au spus ca era asigurat doar in caz de deces in urma unui accident (conform contract de credit asa este dar cand s-a facut creditul noua nu ni s-a spus nimic de nici o asigurare ci ulterior telefonic deci exista alta asigurare). Am solicitat o copie dupa acea polita si mi-au spus ca nu pot sa-mi dea , iar un raspuns oficial din partea bancii doar dupa ce duc certificatul de mostenitor dar eu vreau un raspuns de la asigurator (cred ca nu mai lucreaza cu acea firma de asigurare Garanta). Nu am posibilitatea financiara acum sa fac succesiunea. Ce pot face? Platesc ratele in continuare pana fac succesiunea si duc acel certificat? Ce treaba are certificatul de mostenitor cu asigurarea?
Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:06, 4 Decembrie 2010
Am fost la asigurator Garanta in prima faza nu mi-au gasit polita apoi m-au sunat si mi-au spus ca exista o polita de asigurare de risc financiar nu de viata si doar pt accidente nu boala, pentru a intra in posesia unei copii mi-au cerut ceva acte. Am fost la banca pentru a solicita sa micsoreze rata (pt a plati ratele pana fac acel certificat si apoi sa intru in posesia asigurarii )si mi-au spus ca nu se poate fara acel certificat de mostenitor, cand le-am spus ca am fost la garanta si raspunsul primit de la ei puteam sa-l obtin si de la banca fara sa mai merg eu sa caut, directoarea sucursalei m-a intrebat ca de unde stiu ca e la garanta si i-am spus ca de la angajata ei apoi sa dus la ea au vorbit si mi-au spus ca mai dau ele un mail in centrala si sa astept sa nu fac acel certificat sa vedem ce raspuns primesc de la ei. Nu stiu de ce atata mister....banca nici nu stie ce fel de polita exista.
Fara certificatul de mostenitor nu veti reusi sa faceti nimic. Iar polita de risc financiar nu va va scuti de plata. Asiguratorul va plati creditul ramas dar se va indrepta cu regres impotriva mostenitorilor. Eu sunt convins ca exista si o polita de deces, ca altfel nu ii dadea creditul.Insistati la banca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
edigab a scris:

Am fost la asigurator Garanta in prima faza nu mi-au gasit polita apoi m-au sunat si mi-au spus ca exista o polita de asigurare de risc financiar nu de viata si doar pt accidente nu boala, pentru a intra in posesia unei copii mi-au cerut ceva acte. Am fost la banca pentru a solicita sa micsoreze rata (pt a plati ratele pana fac acel certificat si apoi sa intru in posesia asigurarii )si mi-au spus ca nu se poate fara acel certificat de mostenitor, cand le-am spus ca am fost la garanta si raspunsul primit de la ei puteam sa-l obtin si de la banca fara sa mai merg eu sa caut, directoarea sucursalei m-a intrebat ca de unde stiu ca e la garanta si i-am spus ca de la angajata ei apoi sa dus la ea au vorbit si mi-au spus ca mai dau ele un mail in centrala si sa astept sa nu fac acel certificat sa vedem ce raspuns primesc de la ei. Nu stiu de ce atata mister....banca nici nu stie ce fel de polita exista.

Nu cred ca sunt chiar atat de "ametite" persoanele de la banca.Mai precis cred ca raspunsurile sunt cu destinatia de "ametire client"!
Polita de risc financiar, se incheie de catre banca, pentru a primi de la asigurator despagubiri in cazul in care un client devine insolvabil din motive neimputabile sau rau-platnic.Asemenea contracte se incheie cu obligatia de incheiere de polite complementare pentru clientii bancii, privind riscul (in primul rand) de deces/invaliditate din accident; sau/si deces orice cauza; sau/si somaj;si/sau asigurarea bunurilor gajate (functie de tipul de credit)
Pana una-alta, notificati in scris banca, in baza certif. de deces, asupra evenimentului intervenit, pentru a indeplini formalitatea de instiintare, document care va poate fi de ajutor in demersurile ulterioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata banca Josephine_Morrani Josephine_Morrani Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Domul \"N\" are un credit de nevoi personale la banca R.Polita de asigurare inclusa in contract ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)