avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valorificare bunuri abandonate cu cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valorificare bunuri abandonate cu cota indiviza

Salut,

Sunt proprietarul parterului unui imobil P+1, si a unei cote indiviza de 1/2 din teren ( exista si teren liber
de constructie circa 80mp ). Bunul de la etaj a fost declarat bun abandonat si urmeaza a fi valorificat de catre stat intr-o licitatie publica. Legea pe baza carei se face aceasta valorificare este O.G. nr. 14 din 31/01/2007, iar normele metodologice sunt aprobate prin H. 731 din 04/07/2007.
Exista in H.731 la art. 22, alin(6) care spune asa:
"Bunurile imobile detinute de stat in cota indiviza se valorifica direct catre coproprietari, daca acestia ofera cel putin pretul stabilit de comisia de evaluare pe baza raportului de expertiza tehnica sau de evaluare, in termen de 30 de zile de la data instiintarii in acest sens de catre organele de valorificare, si achita integral suma in termen de 60 de zile de la data depunerii ofertei de cumparare. In caz contrar, se procedeaza la valorificarea imobilului prin licitatie publica."
Intrebarea mea este asa: ma calific pentru valorificare directa ca coproprietar de teren, dar nefiind coproprietar pe constructie? ( cu exceptia acoperisului, restul totul este separat.. intrare..acces..etc )

Cel mai recent răspuns: mhulea , utilizator 08:37, 1 Martie 2008
Nu era al meu, cum sa ma folosesc de el? Poate doar abuziv...
Oricum eu vreau sa clarific situatia actuala daca are vreo rezolvare in avantajul meu,
ce s-a intamplat in trecut este o poveste prea lunga si nu schimba cu nimic starea
de abandon.
Eu v-am spus mai sus care cred ca este ratiunea legii... nu v-am spus totodata ca nu s-ar putea demonstra ca albul e negru, daca uzezi de o vasta bibliografie, ba dimpotriva am folosit acolo o paranteza.
Solutia insa nu sta la o pocnitura de degete.
As putea discuta pana maine numai primul rand din text "bunurile detinute de stat in cota indiviza se vand ...catre coproprietari"
Pai da, dar indiviziunea si coproprieatea nu-s totuna. Dupa cum nici coproprietarul nu-i totuna cu coindivizarul ... si tot asa.
Referitor la "titlul de creanta" exista vreo varianta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj teren cu constructie p + e. coproprietari pe teren, cote inegale. ce drepturi au la curte ? mincu mincu [b]Problema mea[/b] : Partaj judiciar teren cu constructie situata in centrul curtii, cu 2 coproprietari. Prin contractul initial de v / c a terenului ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviză: am cumpărat o jumătate din parterul unei case + etajul și mansarda în totalitate. am cotă indiviză pe partea de sub jumătatea de parter care nu e a mea? andreea2016guest andreea2016guest Buna seara! Am cumparat o casa cu jumatate de parter, etaj si mansarda, dar cealalta jumatate din parter apartine unui alt proprietar cu alta intrare/curte si ... (vezi toată discuția)
Sad cumparat cu legea 550/2002 neo871 neo871 Buna ziua, Am cuparat un spatiu cu alta destinatie in baza legii nr. 550/2002. In contract se spune ca am devenit (de fapt societatea mea) proprietarul unei ... (vezi toată discuția)