avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi prestari servicii

Buna ziua,

as dori sa stiu daca este de ajuns o comanda pentru intocmirea unei facturi de prestari servicii sau trebuie neaparat intocmit un contract?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters166822 , utilizator 08:08, 23 Noiembrie 2010
Da, este recomandat sa aveti incheiat si un contract de prestari servicii.
Daca sunteti autoritate contractanta e foarte important sa aveti grija ca valoarea serviciului contractat sa fie mai mic de 15.000 euro fara TVA astfel incat sa se poata face o incredintare directa prin semnarea unui contract de servicii.De asemenea codul CPV pe care il folositi in contract sa nu trebuie sa mai figureze si in alte contracte si sa depasiti valoarea de 15.000 euro,pentru ca nu mai este permisa incredintarea directa si trebuie sa organizati o cerere de oferte potrivit OUG 19/2009.
buna ziua, in general e bine sa aveti un contract, insa poate exista si situatia unei cereri , solicitari urmata de un proces verbal de predare-primire a serviciilor si apoi factura.
Daca autorul comenzii este o societate comerciala este obligatorie semnarea unui contract cand obiectul comenzii se refera la servicii, altfel ptr beneficiar cheltuiala va putea fi considerata cheltuiala nedeductibila. Mai mult in factura sau intr-o anexa a acesteia trebuie descrise sintetic serviciile.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
aianaa, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, imi sunt de mare folos.

O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica alimente gradinite beatrice3108 beatrice3108 Sunt administrator al unei gradinite cu program prelungit.In urma licitatiei pentru furnizare alimente,contractul a fost atribuit unei societati. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Exceptii ordonanta 34/2006 Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de ... (vezi toată discuția)
Achizitii stefanpetre66 stefanpetre66 daca in cursul anului bugetar s-a mers pe o procedura de cerere de oferta , se poate trece la procedura cumparare directa (vezi toată discuția)