avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce isi cer angajatorii banii inapoi daca nu i-au ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce isi cer angajatorii banii inapoi daca nu i-au dat ei

Buna ziua,
Am semnat un asa zis contract act aditional la CIM in care se stipuleaza ca nu am voie sa plec 3ani de la firma respectiva si urmeaza sa particip la cursuri de formare profesionala. Acel act aditional nu contine data cand incepe cursul, perioada de timp cat va avea loc cursul, SUMA pe care ar trebui s-o dau inapoi...in linii mari doar datele angajatorului si al angajatului. Nu ma intrebati de ce am facut-o pentru ca toti stim de ce...CONSTRANGEREA....OK.... Am fost la cursuri .....30 de zile.... (surse neoficiale spun ca DACIA plateste aceste cursuri sau ca in perioada cand eu le-am facut ei le-au suportat...erau facute cu angajati ai lor ... de fapt am vazut un mail prin care patronii erau instiintati ca era ultimul an in care nu platesc ei cursurile..). Am pomenit DACIA dar nu si angajatorul, nu stiu daca este voie pe acest forum. Dar sa revenim la problema mea.... Dupa 6-7 luni, perioada in care lucrurile la SC ..... ....... SRL s-au schimbat in rau am hotarat sa plec eu si marea majoritate a colegilor mei.
X-( Eu si o fost colega care a participat si ea la aceste cursuri dar inaintea mea am fost dati in judecata eu pentru 5000E, ea, CULMEA #-o 7000E, bineinteles plus cheltuieli si dobanda. DA DA aceleasi cursuri aceleasi cheltuieli. CUM OARE au calculat ei? In fine am cunsultat un avocat (SARUT MAINILE DOAMNA :) ), iar la prima infatisare i-am castigat pentru ca nu au putut dovedi cu acte ca au cheltuit cat cer, nu am participat la cursuri mai lungi de 60 zile, nu am cerut eu sa ma formez, acel act nu era inregistrat la ITM unde ar fi trebuit, plus ca era cam fals. Au facut recurs .... si a fost acceptat. Ce parere aveti? A mai trecut cineva prin ceva similar? Ajutati-ma va rog
Cel mai recent răspuns: bitstr3am , utilizator 10:19, 27 Februarie 2008
din clauza care ati spus ca era prevazuta in contract e drept ca nu sunt date clare cu privire la formarea profesionala. si in recurs trebuie sa aduca aceleasi dovezi chiar daca a fost admis. si oricum calculul se face numai pentru perioada ramasa pana la implinirea acelor trei ani. Cursul se dovedeste cu factura, etc, si sunt de parere ca difera de o simpla instruire ce pare a fi fost in cazul dvs.
aba812001 a scris:

din clauza care ati spus ca era prevazuta in contract e drept ca nu sunt date clare cu privire la formarea profesionala. si in recurs trebuie sa aduca aceleasi dovezi chiar daca a fost admis. si oricum calculul se face numai pentru perioada ramasa pana la implinirea acelor trei ani. Cursul se dovedeste cu factura, etc, si sunt de parere ca difera de o simpla instruire ce pare a fi fost in cazul dvs.

Da stiu ca se face calculul la ce a ramas dar asta inseamna 2 ani si 6 luni :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala si act aditionale apetra apetra In societate se organizeaza cursuri de formare (de limbi straine, altele specifice domeniului de activitate in care ne desfasuram activitatea, de management ... (vezi toată discuția)
Demisie in caz de formare profesionala xxandra xxandra Buna, sunt in urmatoarea situatie: sunt angajata la o firma, si am semnat contract aditional contractului de munca in care scrie ceva de genul "salariatul care ... (vezi toată discuția)