avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa

Unde fac plangerea pentru marturia mincinoasa a unui martor sub acoperire (functionar public) instruit ulterior pentru instanta de singura persoana care ii cunostea adevarata indentitatea respectiv organul de ancheta ?
Cred si va rog sa-mi spuneti daca implica si alte acuzatii, fals, uz de fals si instigare .
Scuzati dar nu am toate notiunile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:02, 27 Noiembrie 2010
Instanta nu l-a intrebat si nici nu a sesizat diferenta in declaratie.
Pai poate imi explicati cum dupa doi ani a vazut ceva ce initial nu a declarat nu a vazut, iar la unele intrbari raspunde ca nu-si mai aduce aminte.
Sa dovedesc eu ce ?ca sunt doua declaratii scrise diferite care implica fapte care nu au existat de fapt nu le-a vazut la "cald" dar dupa doi ani "le vede".
Ce trbuie dovedesc ca e clar ca minte din declaratii.
Da,e suspecta treaba dar tot nu cred ca veti dovedi.Nici procurorul nu cred ca se va implica.

Nu ati declarat apel daca ati fost condamnat?
Daca decalaratiile se contrazic,astfel cum afirmati,formulati plangerea penala.
Nu cred ca asteptarea intr-o astfel de situatie isi are rostul.
Ce trebuie sa dovedesc eu concret?
Nu sunt deajuns doua declaratii negru pe alb semnate si ce nu a vazut in prima declaratie vede in a doua declaratie nu mai zic de distanta la care se afla in a doua declaratie se marise de 10 iar pozitia era alta.
Repet adevarata identitate numai anchetatorul o cunoaste.
Faceti plangere la parchet si depuneti copiile de pe declaratii.
Oricum, eu cred ca nu tragerea la raspundere a investigatorului este scopul.... ci achitarea baiatului. Daca ati exercitat calea de atac aratati aceste aspecte in instanta si, daca lucrurile sunt atat de evidente, judecatorii vor tine seama de ceea ce spuneti!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Declaratie mincinoasa mihaela89 mihaela89 Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis \"da\" , ... (vezi toată discuția)
Am atras degeaba atenția asupra unor declarații mincinoase. ce pot face, cui să-i cer ajutor? ilaenucamar ilaenucamar trăim în România ,stat de drept în care potrivit Constituției sunt prevazute drepturile cetățenilor acestei tarii . E doar o mare minciuna ! am atras ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)