avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... POT FACE PLANGERE IMPOTRIVA ORGANELOR DE CERCETARE ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

POT FACE PLANGERE IMPOTRIVA ORGANELOR DE CERCETARE PENALA?

Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a procedurii de recunoastere din fotografii( fara proces-verbal al procedurii,fara martori asistenti , fara plansa foto) ; procedura recunoasterii in grup( fara proces-verbal , fara martori asistenti) ; declaratii olografe de martori datate de politist cu date anterioare comiterii faptei , cu 6 zile inainte de comiterea infractiunii ; alte declaratii de martori luate chiar in ziua depunerii plangerii de catre societatea prejudiciata , fara a se cunoaste faptuitorii infractiunii ;inscrisul falsificat nu exista in dosar in original, pentru a se putea compara si observa daca inculpatul este autorul ; neaudierea martorilor precizati in faza de cercetare penala , martori care constituiau alibiul inculpatului pentru aparare, iar expunerea faptelor din actul de sesizare este contrazisa de probele administrate in cauza. Fata de cele relatate mai sus, pe scurt , politia a intocmit un referat preluat ad-literam de catre procurorul de la parchet,care n-a mai analizat dosarul si a intocmit rechizitoriul cu propunere de trimitere in instanta . In instanta care a judecat fondul s-a depus o cerere de probatorii in aparare ( martori in aparare, expertiza grafologica ,fisa postului, etc. )care a fost respinsa in totalitate de catre instanta , iar judecatorul a pronuntat sentinta de condamnare si executare a pedepsei cu inchisoarea.

Pentru ancheta penala defectuoasa, facuta de organele de cercetare penala , catre ce organe abilitate sa cerceteze aceste nereguli ma pot indrepta sa fac plangere impotriva organelor de cercetare, in afara de cele locale care se sustin una pe alta iar ancheta ar fi bine sa fie efectuata de organe de cercetare si control care sa asigure obiectivitatea cercetarilor .

Pot face plangere impotriva celor doua organe de cercetare ,politie si parchet cu toate ca nu am epuizat toate caile de atac in instante.
Daca detineti probe temeinice sesizati oficial ministrul administratiei si internelor si prim procurorul parchetului responsabil
Procurorul care a anchetat cazul, intre timp a avansat devenind Prim procuror la parchetul unde s-a anchetat cazul
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Vasilepaul, utilizator
In aceasta situatie sesizati oficial prim procurorul esalonului superior-tribunal/curte de apel
1.Punteti face o plangere si la Agentia Nationala Anticoruptie, daca exista probe solide si nu riscati sa fiti acuzat de denuntare calomnioasa:
[ link extern ]
2.Memoriu adresat dnei.Chestor (regulamentul forumului nu imi permite sa dau nume) - Secretar General al Ministerului Adninistratiei si Internelor.
Va rog respectuo sa ma lamurit si pe mine o problema intalnita in timpul efectuari unei judecati int-run proces penal.

A fost chemat martorul sa dea declaratie in fata instantei unde a depus juramantul si a inceput sa relateze faptele. Din relatarile martorului in fata instanrei a reiesit da declaratiile nu erea la fel cu cea data in format olograf si cu cea in format tipizat data in timpul anchetei penale.
Procurorul din instanta l-a amenintat ca ii face plangere pentru marturie mincinoasa,ceea ce a si facut a doa zi intocminduise un dosar penal pentru marturie mincinoasa unde a fost reaudiat. A fost rechemat in instanta unde a dat o declaratie vaga prin care a relatat exact aspectele dorite de procuror pentru a putea acuza inculpatul. Acest lucru sa facut inainte de a se da o pronuntare de catre instanta de judecata.

Intrebarea mea este daca acest lucru facut de catre procurorul din instanta este legal si conform carei legi se supune acasta formalitate?
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Vasilepaul, utilizator

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul de sedinta considera ca un martor a depus marturie mincinoasa intr-o cauza penala si spune verbal articolul de lege si ca martorul ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ionstefanalex ionstefanalex am depus o marturie in fata instantei , ( Înregistrat în data de: 01.11.2010 Obiect dosar: infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G ... (vezi toată discuția)