avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii

In cazul unui proces-verbal de contraventie,intocmit la data de 20.02.2005,unei persoane fizice de catre agentul de politie,in temeiul OUG 195/2002,daca amenda nu a fost achitata si nici nu a fost depusa plangere in termenul prevazut de lege,ori a fost achitat minimul amenzii:
- In prezent (2010)este indreptatit sa ceara in instanta inlocuirea amenzii cu
munca in folosul comunitatii: Consiliul Local ,Primaria sau Inspectoratul
de politie?
- Daca persoana fizica are mai multe procese verbale incheiate in temeiul
OUG 195/2002 dar in ani diferiti:2005,2006,2007 ,se face actiune
pentru fiecare an ,separat?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: san24c , utilizator 21:04, 25 Noiembrie 2010
Poate cere in instanta schimbarea sanctiunii amenzii cu prestarea unor activitati in folosul comunitatii , institutia din care face parte agentul constatator , in cazul in care nu aveti bunuri ce pot fi urmarite , in urma comunicarii din partea administratiei fiscale .
In principiu se cere ptr fiecare in parte .
Doar sa nu intervina prescriptia ...
Si lasand diana in puct suspensive prescriptie, merita sa stis ca execu­tarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie, dacă procesul verbal nu a fost comunicat contravenientului, în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii. De asemenea, indiferent dacă procesul verbal a fost comunicat în termen de o lună, executarea sancţiunii amenzii se prescrie într-un termen de 3 ani de la data aplicării sancţiunii, chiar dacă s-a exercitat căile de atac asupra procesului verbal.
Sanctiuni pentru agentul constatator, prevazute de art. 13 si art. 14 din OG nr. 2/2001:
-aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei;
-executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Sanctiuni pentru organul fiscal, prevazute de art. 91 Cod procedura fiscala:
-executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 5 ani, termen care incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala (amenzile contraventionale sunt creante fiscale).
@gabriela
Sun amenziile de circulatie.
alvarolipo a scris:

@gabriela
Sun amenziile de circulatie.

Domnule avocat, recititi mesajul utilizatorului, va rog.

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Prescrierea executarii sanctiunii contraventionale Brokeru22 Brokeru22 Potrivit art. 4, alin. 2 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor: \\\\"Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se ... (vezi toată discuția)
In ce termene intervine prescriptia in cazul amenzilor de circulatie? buiga buiga As dori sa stiu,daca AMENZILE DE CIRCULATIE se PRESCRIU,in ce conditii si in cat timp???X-( (vezi toată discuția)