avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii

In cazul unui proces-verbal de contraventie,intocmit la data de 20.02.2005,unei persoane fizice de catre agentul de politie,in temeiul OUG 195/2002,daca amenda nu a fost achitata si nici nu a fost depusa plangere in termenul prevazut de lege,ori a fost achitat minimul amenzii:
- In prezent (2010)este indreptatit sa ceara in instanta inlocuirea amenzii cu
munca in folosul comunitatii: Consiliul Local ,Primaria sau Inspectoratul
de politie?
- Daca persoana fizica are mai multe procese verbale incheiate in temeiul
OUG 195/2002 dar in ani diferiti:2005,2006,2007 ,se face actiune
pentru fiecare an ,separat?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: san24c , utilizator 21:04, 25 Noiembrie 2010
Sincer nu putea sa cred ca in Romania amenziile de circulatia sun creante de bugetul de stat, dar asa este: Codul de rocedura fiscal: art. 1 alin (2)
Prezentul cod se aplică şi pentru administrarea drepturilor vamale, precum şi pentru administrarea creanţelor provenind din contribuţii, amenzi şi alte sume ce constituie venituri ale bugetului general consolidat, potrivit legii, în măsura în care prin lege nu se prevede altfel.

E o adevarata descoperirea juridica noua pentru mine, intrucat in Spania este interzis asa ceva. Amenziile si impozite au drumurile separate. Mai mult, sunt legiile prin care se interzice un scop bugetar pe amenzile, adica nu este pozibil ceva asemanator. Nici cred ca acest regimen este aplicabil la mai multe tarile occidentale. Sa ma interesez. Imi cer scuze pentru incompetenta.
Nu trebuia sa va cereti scuze, cu totii gresim.

:bow:
Multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Prescrierea executarii sanctiunii contraventionale Brokeru22 Brokeru22 Potrivit art. 4, alin. 2 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor: \\\\"Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se ... (vezi toată discuția)
In ce termene intervine prescriptia in cazul amenzilor de circulatie? buiga buiga As dori sa stiu,daca AMENZILE DE CIRCULATIE se PRESCRIU,in ce conditii si in cat timp???X-( (vezi toată discuția)