avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Statutul militarilor permite concediul fara plata?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Statutul militarilor permite concediul fara plata?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati daca statutul militarilor permite concediul fara plata pt motive personale? inclusiv parasirea tarii in aceasta perioada si pt cat timp?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:44, 28 Noiembrie 2010
Conform Legii nr.80/1995 cadrele militare au drepturile stipulate mai jos ,care se refera la concediile si permisiile de care acestea pot beneficia pe timp de pace:

Art. 14
In timp de pace, cadrele militare in activitate au dreptul la concediu de odihna, concediu de odihna suplimentar pentru activitate in locuri de munca cu conditii deosebite - vatamatoare, grele sau periculoase - si la concediu de studii.
Regulile privind durata si acordarea concediului de odihna, concediului de odihna suplimentar si a concediului de studii, precum si compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat se stabilesc prin hotarire a Guvernului.

Art. 15
Femeile, cadre militare in activitate, au dreptul la concediu de maternitate si la concediu pentru ingrijirea copilului, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale, pe baza dispozitiilor legale aplicabile pe plan national.
De asemenea, femeile, cadre militare in activitate, beneficiaza de pauze pentru alimentarea si ingrijirea copilului, precum si de alte drepturi prevazute de lege pentru femeile salariate din administratia publica.

Art. 16
Cadrele militare in activitate care urmeaza cursurile de zi ale institutiilor de invatamint superior beneficiaza, in locul concediilor de odihna , de vacante, conform programelor de invatamint ale institutiilor respective si ordinului ministrului apararii nationale.

Art. 17
Pentru rezolvarea unor situatii personale sau familiale deosebite, cadrelor militare in activitate, precum si celor in rezerva, pe timpul cit sint concentrate sau mobilizate in unitati militare, li se pot acorda permisii.
Durata permisiilor si comandantii care au dreptul sa le aprobe se stabilesc prin regulamentele militare.

Art. 18
Timpul acordat pentru permisii, scutiri si concedii medicale nu se scade din durata concediului anual de odihna sau a concediului de odihna suplimentar.

Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studii cadre militare Saba2015 Saba2015 Buna ziua! Ma intereseaza care este baza legala acordarii concediilor de studii cadrelor militare. Am gasit actele normative precum Legea 138/1999 art.67 ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata vargas vargas daca sunt angajat al unei unitati militare am dreptul conform legii la concediu fara plata . si daca da atunci pana la ce perioada poate sa ajunga ... (vezi toată discuția)
Buna seara - cfp sau ccc adrian2929 adrian2929 sunt militar angajat in armata...intrebarea mea e daca pot beneficia de concediu fara plata sau daca pot face schimb de concediu pentru cresteea copilului cu ... (vezi toată discuția)