avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cota unica 10%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cota unica 10%

Senatorii au adoptat, marti, cu 45 de voturi "pentru", 31 de voturi "impotriva" si 8 abtineri, un proiect de lege initiat de parlamentari PDL, prin care cota unica de impozitare este diminuata de la 16% la 10%, potrivit Mediafax. Ministerul Finantelor, prin secretarul de stat Gheorghe Gherghina, a precizat ca Guvernul nu sustine initiativa.

Propunerea adoptata de Senat prevede modificarea articolului 43 din Codul Fiscal, stabilind ca, pentru veniturile impozabile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, pensii, investitii, activitati agricole, premii si alte surse, cota de impozit este de 10%.

Initiativa nu face referire si la impozitul pe profit.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:59, 25 Noiembrie 2010
Daca nu face referire la impozitul pe profit, ce fel de "unica" mai este? Originala? :sorry:
Senatorii habar n-au cu ce se mananca mecanismele economice. Binenteles ca e foarte bine venita o asemenea masura de relaxare fiscala, insa este si fezabila ? Poate statul sa suporte in viitorul apropiat un deficit de incasari la buget din cauza micsorarii cotei unice? Cred ca doar cei de la ministerul finantelor ne pot da un raspuns argumentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Microintreprinderi carmenl carmenl Daca in codul fiscal nu mai este trecuta cota de impunere si pentru 2010.....sa intelegem ca din anul 2010 nu vor mai exista microintreprinderile ? (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)