avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... litigiu rds
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

litigiu rds

Cineva a sunat la telefonul meu fix si s-a recomandat ca ar fi de la RDS-RCS. A spus ca pentru a nu fi probleme, se va trece de la modul automat in mod manual. Pentru aceasta, trebuie apasat un sir de numere de la telefonul meu. Nestiind ca este o frauda, am apasat si dupa 2 saptamani surpriza:cei de la RDS m-au informat ca am de platit o factura de 500 ron, factura care are la baza peste 578 de apeluri catre un numar Cosmote. Precizez ca nu am facut deloc aceste apeluri, ci in urma redirectionarii, acestea sunt facute de altcineva, iar eu sunt bun de plata. Am facut sesizare scrisa la politie, RDS, OPC si ANCOM. RDS nu mi-a raspuns pana in prezent (desi au trecut peste 30 de zile de la sesizare), ANCOM si OPC sa ma adresez politiei, iar politia se spala pe maini, nevrand sa aprofundeze cercetarile. ANCOM si OPC au facut adresa in scris RDS-ului, dar acestia au spus ca nu au timp de anchete si ca sunt bun de plata. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa-i dau in judecata, sa astept sa ma dea in judecata (telefonul fix si mobil mi-au fost blocate, RDS tot ma someaza sa platesc factura, nu au vrut nici sa auda ca vreau sa renunt la contract). am vreo sansa de castig la tribunal? Sau ce demersuri mai trebuie sa intreprind? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnny_g , utilizator 22:36, 24 Noiembrie 2010
Treaba este doar de competenta politiei.
Se poate urmari numarul la care sunt redirectionate apelurile, cu siguranta un numar cu suprataxa, si in mod normal ar trebui luate masuri. Dar sunteti in Romania, asa ca….
E o mare greseala ce ati facut.
Acum politia ar trebui sa-si faca datoria, dar pentru asta trebuie colaborare cu RDS...iar daca ambii nu-s interesati...e cam greu sa se realizeze ceva.
Mai multa atentie pe viitor.
Da, intr-adevar, era un numar cu suprataxa, se dadeau drept dealeri Hunday. Dupa ce RDS mi-a inchis telefonul fix (adica mi-a pastrat doar posibilitatea de a primi telefoane), au inceput sa sune oameni din toata tara prin care imi cereau sa le dau masina pe care au castigat-o sunand la numarul redirectionat. Si vreau sa va spun, ca acelasi lucru l-a patit si o doamna din sectorul 4.
Chiar nu se pot prinde faptasii? Chiar nu se poate verifica numarul redirectionat? RDS sigur are o arhiva cu toate telefoanele efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare telefon rds pt.neplata factura pe...??!! luna in curs. hopeless1 hopeless1 buna ziua! zilele trecute am vrut sa apelez de pe telefonul mobil dat de cei de la RDS si-mi aparea un mesaj cu \"interzicere apeluri\" asa ca m-am dus la ... (vezi toată discuția)
Ce datorii sau obligatii voi avea fata de rcs&rds dupa reziliere unilaterala rdumitru2014 rdumitru2014 am un contract vechi cu rcs rds, nici nu mai stiu pe unde este. dupa contractul initial semnat prin 2005 pentru cablu tv, in octombrie 2014 am semnat anexe ... (vezi toată discuția)