avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de incetare a contractului de munca la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de incetare a contractului de munca la ITM

Am si eu o mica problema .Am lucrat pana in 2006 la o firma in bucuresti si am plecat fara sa-mi dau demisia ,pur si simplu nu m-am mai dus la munca pentru ca trebuia sa plec din tara urgent.Cei de acolo normal ca au incheiat contractul de munca in conditiile care le-au convenit lor dar problema ca odata intors in tara vreau sa-mi recuperez cartea de munca si nu prea stiu cum .Firma la care am lucrat mi-a spus sa ma duc la ITM la inspectorul care are in evidenta firma si sa rezolv treaba acolo.Am ajuns la inspectorul respectiv acesta mi-a spus ca-mi trebuie de la firma o decizie de incetare a contractului de munca .Cei de la firma mi-au spus ca nu trebuie pentru ca ei au inchis cartea de munca si cand am insistat bineinteles ca nu mi-au mai raspuns la telefoane si nu mai sant de gasit.M-am intors la ITM la inspectorul respectiv iar acesta mi-a spus sa fac o cere de incetare a contractului de munca pe care sa o depun la registratura ITM si sa astept sa fiu contacta.Intrebarea e daca stie cineva cum se face aceasta cere si ce trebuie sa contina ea .



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 23 Noiembrie 2010
1. Daca fostul angajator v-a spus ca au inchis carnetul de munca , de ce nu v-a dat si o copie de pe decizia de incetare?
2. In cererea respectiva mentionati :
- numele , prenumele si adresa dvs
- perioada lucrata si angajatorul , eventual si numarul de inregistrare c.i.m., unde este carnetul de munca al dvs.
- inspectorul la care este arondat fostul angajator
- mentiunea ca ati depus toate diligentele pentru a da de catre fostul angajator
- solicitarea sa se dispuna masurile legale pentru a va inceta c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de incetare a contractului de munca catalin76 catalin76 Am si eu o mica problema .Am lucrat pana in 2006 la o firma in bucuresti si am plecat fara sa-mi dau demisia ,pur si simplu nu m-am mai dus la munca pentru ca ... (vezi toată discuția)
De unde pot sa-mi ridic cartea de munca? lunajoy lunajoy M am angajat acun 2 ani la o firma , am lucrat acolo o luna si ceva...cu ei am incheiat un contract de munca insa nu stiu daca mi-au facut sau nu carte de ... (vezi toată discuția)
Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)