avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa timbru partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa timbru partaj

Buna seara,

Este adevarat ca incepand cu 26.11.2010 se va elimina taxa de timbru de 3% in procesul de partaj ? Ce se intampla cu taxele deja platite, se pot recupera ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:50, 23 Noiembrie 2010
Nu, legea 202/2010 nu a eliminat taxa de partaj de 3 %.
Dimpotriva in cazul tranzactiilor nu se vor mai restitui taxele de timbru.
Art. XVI. - Alineatul 2 indice 1 al articolului 23 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 173 din 29 iulie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga.
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu copil minor mirelagonzalez mirelagonzalez ambii parinti sunt de comun acord sa divorteze cu partajul si cresterea copilului deasemenea.cum se procedeaza?la notar doar sau si la tribunal? (vezi toată discuția)
In legatura cu divortul si partajul monica38 monica38 Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort? De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Daca nu am deschis eu procesul de fond- partaj bunuri comune sunt obigata sa platesc jumatate din taxele de judecata si de timbro?  stafie m          stafie m fostul sot a deschis procesul fond-partaj bunuri comune si eu nu imi dau seama din citatia primita daca eu sunt obigata sa-i platesc jumatate din cheltuielile ... (vezi toată discuția)