avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrat la ITM fara a semna contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrat la ITM fara a semna contract de munca

Buna ziua.
Este posibil ca un angajator sa te inregistreze online la ITM, fara a duce CIM? Sotul meu a lucrat pentru 2 saptamani, "in proba", asteptand sa i se faca CIM(a dus copie dupa buletin si dupa actele de studiu). Intre timp a hotarat ca nu va continua relatia de munca dar i s-a zis ca a fost deja inregistrat la ITM , desi nu semnase nici un contract, si i s-a cerut sa scrie o cerere de demisie in care sa mentioneze ca firma nu are nici o datorie fata de el..
Nu mi se pare logic sa poti inregistra pe cineva la ITM fara ca in prealabil sa-i dai un CIM, sa stie si angajatul exact in ce ape se scalda! Cei mai ciudat e ca l-au pus sa semneze si pe statul de plata. Va rog sa ma lamuriti in chestiunea asta! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 24 Noiembrie 2010
Transmiterea online se face obligatoriu anterior zilei de inccepere a activitatii de catre noul angajat. In termen de 20 de zile angajatorul va inregistra la ITM contractul de munca.
Cred ca inainte de a fi angajat a fost informat cu privire la locul si felul muncii, salariu, program, etc.
Daca vroia sa intrerupa colaborarea nu era nevoie de demisie. Fiind in perioada de proba de 30 de zile trebuia doar sa notifice angajatorul ca intrerupe contractul.
Nu trebuia sa scrie in demisie ceea ce i se dicteaza si nu trebuia sa semneze stat de plat fara sa ridice banii. Daca puteti dovedi ca nu a ridicat dreptul banesc cuvenit perioadei lucrate puteti actiona in instanta (angajatorul va dovedi cu semnatura de pe stat).
Puteti sesiza ITM-ul sau Inspectia Muncii in acest sens...... daca vi se va raspunde ca exista deja inregistrat c.i.m. pe numele sotului dvs, atunci va puteti adresa parchetului sau politiei pentru savarsirea infractiunii de fals sau uz de fals, in conditiile in care sotul dvs nu a semnat acel contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca fara stirea mea diana1981 diana1981 Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat in legatura cu problema mea. In data de 01.12.2006 am semnat un contract individual de munca cu firma la care lucrez si ... (vezi toată discuția)
Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Nu am semnat nici un cim elena.miha1983 elena.miha1983 Am si eu o nelamurire, m-am angajat acum 3luni jumate...la angajare nu am semnat nici un fel de contract individual de munca iar la ITM apar cu contract de ... (vezi toată discuția)