avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \"Instanta competenta material si teritorial\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"Instanta competenta material si teritorial"

Buna ziua.

As dori sa va prezint o situatie in care ma aflu momentan.

In urma cu o luna de zile am decis sa schimb "barca", astfel ca m-am prezentat in fata angajatorului cu o solicitare de incheiere a c.i.m. cu acordul partilor.
Acesta mi-a returnat o adresa in care nu scria explicit ca este de acord cu incetarea c.i.m prin acord, ci doar imi aducea la cunostinta ca pana la data solicitata de mine sa finalizez doua proiecte.
Eu am dat curs acestei solicitari, in concecinta am finalizat proiectele amintite de angajator - lucru pe care il pot proba prin procese verbale de receptie a lucrarilor. Problema este ca, la contractul meu de munca am un act aditional prin care mi se stabileste o bonificatie (prima) pentru proiectele finalizate. Va puteti foarte usor imagina ce se intampla acum....angajatorul nu vrea sa-mi plateasca bonificatia pentru unul din proiecte...

Intrebarea mea, in acest stadiu este: daca angajatorul este din localitatea Sibiu (si cartea mea de munca este la ITM Sibiu), dar eu sunt cu domiciliul in Bucuresti, activitatea mea s-a petrecut la punctul de lucru din Bucuresti - care este acea "Instanta competenta material si teritorial" ?? (textual din contractul meu de lucru).

Doresc ca, daca la data lichidarii lunii Noiembrie (ultima conform preavizului) nu mi se regaseste si bonificatia sa-i dau in judecata, dar vreau sa stiu unde: la Sibiu sau La Bucuresti.

Multumiri
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 19:05, 24 Noiembrie 2010
Actiunea se adreseaza instantei competente sediului anagajatorului
In raza unde aveti domiciliu, respectiv Tribunalul Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire expirata AdrianDP AdrianDP Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si poate reusiti sa ma lamuriti. In Iunie 2008 am obtinut o autorizatie de contruire pe o perioada de 36 de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna RELYUTZA RELYUTZA Buna ziua, Angajatorul refuza sa imi acorde zilele de concediu neefectuate ramase de anul trecut(15 zile).Spune ca mi le va plati insa eu vreau sa le ... (vezi toată discuția)
Documente lichidare ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la doua intrebari. M-am intors la job din concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)