avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a plecat din tara impreuna cu copilul pentru o vacanta ,am semnat actele pentru a putea iesii cu coplilul din tara,dar surpriza, n-au mai revenit in tara,iar acum ma suna constant pentru pensia alimentara.Daca m-a indus in eroare si nu a mai revenit in tara cu copilul asa cum a promis,incalcand-du-mi dreptul la vizita, si de a cunoaste conditile de crestere si educatie ale copilului,mai am obligatia de plata a pensiei alimentare in aceste conditii ???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:43, 24 Noiembrie 2010
aveti aceasta obligatie pana la majorat!
dvs puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti prin care vi s- a stabilit programul de vizitare, avand in vedere ca acesta a fost incalcat!
Pensia de intretine o dati pentru minor si in folosul exclusiv al acestuia,nu pentru mama .
Obligativitatea ramane,iar neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere datorate,doua luni ,atrage dupa sine posibilitatea mamei copilului sa formuleze impotriva dvs plangere penala pentru abandon familial,conform art.305 c.pen.
Dvs.,aveti dreptul sa sesizati organele de politie conform art.307 c.pen,daca exista o hotarare definitiva privind stabilirea unui program de legaturi personale cu minoru(vizitare minor).
Ca o concluzie,eu cred ca indiferent de problemele si de sicanele dintre parinti,un tata nu trebuie sa se razbune pe mama ,prin intermediul minorului,care este protejat de lege.
Mai ganditi-va cu privire la modul de a privi lucrurile.
Totusi sunteti tatal copilului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alianapl Alianapl Buna seara! Ce risca un parinte care nu plateste pensia alimentara? Ce sanctiuni se cuvin si ce se poate face in cazul in care este scos din tara un minor (4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua IULIA_DALIA2005 IULIA_DALIA2005 SUNT DIVORTATA,COPILUL E IN CUSTODIA MEA,TATAL COPILULUI ARE DREPT DE VIZITA UN WICHEND PE LUNA.EU IMPREUNA CU COPILUL AM PLECAT IN STRAINATATE ,LUCREZ CU ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)