avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... va rog lamuriti-ma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

va rog lamuriti-ma

Buna seara
va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti cu privire la o mare problema a mea
Eu cu sotul meu avem o firma de acum 5 ani. Asociati suntem trecuti eu cu mama mea, sotul administrator. Firma a mers bine, insa de cand cu criza nu mai prea merge si ca atare s-au acumulat niste datorii. Anul trecut o firma ne-a cerut insolventa dar am mers cu procesul cu ei si s-a dovedit ca suntem nevinovati si s-a renuntat la acetiune. (nu se facuse compensare din partea lor care ne trecea la datornici cu toate ca nu eram). In aceasta perioada a fost numit un administrator judiciar al firmei. Atunci , in acea perioada, catre o alta firma sotul meu a emis un BO avalizat in nume propriu . Acum firma respectiva cere insolventa pe motiv de neplata si ne scoate in fata acel BO. Insa administratorul judiciar de acum. ne spune sa nu ne facem griji ca acel bilet nu este valabil, ca a fost nul inca de la inceput, pentru ca a fost semnat de sotul meu, ci nu de administratorul judiciar de atunci !!!! Asa e ? Scapam de raspundere cu bunurile personale ????
Putem fi executati silit ? Ce se intampla ??? Va rog cat puteti de repede!!!
Si inca ceva : in caz , Doamne fereste de lichidare, daca bunurile firmei nu acopera datoriile ce se intampla cu diferenta ??? Poate cineva sa ceara ca aceste datorii sa se suporte din bunurile asociatiilor ? Ale mele si ale mamei ?
Se mai poate cere plan de reorganizare ?
Multumesc mult de raspunsuri inca de pe acum
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
mixta, utilizator
Cel mai recent răspuns: mixta , utilizator 17:05, 6 Decembrie 2010
Multumesc de ajutor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bilet la ordin florindansam florindansam Buna ziua ! Am facut un credit la banca pentru firma mea acum 3 ani si am girat cu imobilele proprietatea firmei,de anul trecut firma se afla in procedura de ... (vezi toată discuția)
Executare bo avalizat in nume personal de catre un fost asociat/administrator HerrK HerrK buna ziua, am mare nevoie de ajutor pls. am fost asociat/administrator intr o firma ce a transformat 2 linii de credit in credit cu scadente fixe. la ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)