avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare cumparare

contractul respectiv este facut de parinti cu clauza de intretinere si abitatie pe timpul vietii. acum se cere anularea. in realitate noi nu am platit suma de bani stipulata in contract. si nu ne-am indeplinit obligatiile fata de ei. ce cheltuieli pot ei sa ceara din urma si pentru cat timp. si impozitul tot ei l-au platit majoritatea timpului...probleme financiare de partea noastra. ce suma se va cere a le fi restituita? inclusiv pt intretine? in contract este formularea standard: hrana zilnica, medicamente, tratamente boli internare, facut focul pe timp de iarna...etc
Cel mai recent răspuns: Hussain Georgeta , Consilier juridic 13:51, 17 Octombrie 2011
da, " ieri" asta ,sa nu fi fost acum 3 ani...1021 c.civ., rezolutiunea se poate pronunta daca sunt indeplinite conditiile:
1.necesitatea cecerii partii interesate
2.dovedirea culpei paratului
3.se pronunta de instanta
4. respectarea termenului de prescriptie.
...nu m-am facut inteles...daca eu ca si creditor al obligatiei de intretinere las sa treaca 10 ani fara sa cer intretinere si in al 11-lea an cad la pat si am nevoie de ajutor, medicamente si vin la dvs sa ma consiliati sper ca nu-mi spuneti ca dreptul meu la intretinere s-a prescris,...
Prescriptia are caracter sanctionator. De ce "ati lasat" sa treaca 10 ani.. inseamna ca nu v-a intereseat....Oricum discutam degeaba, utilizatorul nu a mai participat la discutie de cand a lansat intrebarea.....
avvalentina a scris:

da, " ieri" asta ,sa nu fi fost acum 3 ani...1021 c.civ., rezolutiunea se poate pronunta daca sunt indeplinite conditiile:
1.necesitatea cecerii partii interesate
2.dovedirea culpei paratului
3.se pronunta de instanta
4. respectarea termenului de prescriptie.

buna ziua am cumparat acum 2 ani un ap prin agentia imobiliara de la o batrana de 75 de ani si am mers la notariat am facut antecontract iam dat 1000 euro la antecontract sasi plateasca darile la intretinere utilitatile'' scrie si in antecontract'' iar la 3 zile am mers sa incheiem contractul de vc.unde iam mai achitat restul de banii 39.000 mii euro banii iam dat fata notarului notarul ia numarat banii in fata si a semnat actele a citit contactul tot batrana avea si un act scos de la IML. caci este in toate fac mintale la momentul incheierii actului iar peste 3 saptamani am fost chemata la politie sa dau declaratii cum am cumparat apart de unde cunosc batrana iar eu am declarat caci prin agentia imob. batrana facuse un act conventie cu agentul imob caci a venit sasi vanda casa semnat tot am actul acela iar la jud sect5 nea pus in vedere anularea actului de vc. pe motive caci la cumpararea apartamentului nu mam interesat la adimistrator ce cheltuieli are apart la intretinere dar in contract scrie caci toate utilitatile la ap au fost platite la zi si cu chitante puse la contractul de vc. si batrana acum se preface caci ia a vrut sasi inchirieze apart nu sal vanda si a vandut 2 apartamente la o luna diferenta si acum vrea anularea contarctelor de vc. la ambele apartamente iar parchetul nu ne ia in consideratie nici un act noua batrana a recunoscut in fata instantei caci sia primit banii dar nu stie ptr ce joaca teatru acum se preface ca nu stie sa citeasca si sa scrie iar parchetul crede caci a fost inselata de niste escroci si pusa sasi vanda casa dar nui asa batrana in persona sa dus cu noi la antecontract si la incheierea contractului de vc. si a spus in fata notarei ca vrea sasi vanda apartamentul iar in urma cu o luna sia mai vandut unul VA ROG SPUNETIMI CE SA FAC SAI ARAT ADEVARUL LA PARCHET CACI BATRANA MINTE CA NA STIUT CASI VINDE APARTAMENTELE SI CA NU STIE CARTE CE SA FAC VA ROG AM TOATE ACTELE BUNE SAU FACUT VERIFICARII LA NOTARIAT SI TOTUL ESTE OK ASTEPT RASPUNS VA ROGGGGGG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract v-c adika adika Exista posibilitatea ca un cumparator ce detine un antecontract (sub semnatura privata, dar nenotat in CF), care a fost suntat de un tert, sa solicite in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager alexandra22 alexandra22 buna ziua!Bunicii mei i-au vandut mamei mele acum 3 ani o parte din casa in care locuiesc cu clauza de uzufruct viager.bunicul meu a decedat acum 2 ani ,iar ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare margareta_71 margareta_71 Se poate anula un contract de vanzare cumparare daca vanzatorul are 84 de ani si a semnat contractul dar nu a primit niciun ban? L-a inselat o nepoata si desi ... (vezi toată discuția)