avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... vechime juridica
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

vechime juridica

se considera vechime juridica vechime ca magistrat in tp activit de av stagiar in diverse materiale apare formula "ofiter de politie cu studii superioare juridice" ceea ce este oarecum plonasm intrucat 99% din ofiterii de politie au drepul si numai cativa specialisti pe economic sau mru dar aceia nu au treaba cu politia judiciara
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
baietzika, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 09:46, 25 Noiembrie 2010
Legea 92 din 1992 prevede:

ART. 44

Constituie vechime in magistratura perioada in care o persoana a indeplinit functiile de judecator, procuror, personal de specialitate juridica in Ministerul Justitiei, in Institutul National al Magistraturii, judecator la Curtea Constitutionala, judecator financiar ori procuror financiar la Curtea de Conturi, magistrat-asistent la Curtea Suprema de Justitie, la Curtea Constitutionala sau la Curtea de Conturi, functii de specialitate juridica in fostele arbitraje de stat sau departamentale, in laboratoarele de expertize criminalistice, in Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, functii didactice in invatamantul superior juridic, functia de ministru al justitiei, secretar de stat ori de secretar general si secretar general adjunct in Ministerul Justitiei, functii de specialitate juridica in institutia Avocatul Poporului, notar, avocat, jurisconsult sau consilier juridic. Perioada in care o persoana a avut calitatea de auditor de justitie constituie vechime in magistratura, in conditiile prevazute la art. 78 alin. 3.

Timpul cat o persoana, licentiata in drept sau in drept economic-administrativ, este senator sau deputat, avocat al poporului, membru al Curtii de Conturi, personal de conducere ori de executie, de specialitate juridica, in aparatul Parlamentului, Presedentiei Romaniei, Guvernului, Consiliului Legislativ, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi, Curtii Constitutionale, Directiei juridice si consulare din Ministerul Afacerilor Externe sau in cadrul altor organe ale administratiei publice se considera vechime in magistratura.

Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Jurist TM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in magistratura macho33 macho33 Sunt absolvent al facultatii de drept spacialitatea Stiinte Juridice. Lucrez in Ministerul Administratiei si Internelor, Politia de Investigatii Criminale, de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura - secretar u.a.t. s_mari s_mari Vechimea de 5 ani in functia publica de secretar al unităţii administrativ-teritoriale este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura? ... (vezi toată discuția)
Inm vs magistratura Gabi151 Gabi151 Am vazut ca se vorbeste despre 2 modalitati de a deveni magistrat. Prima modalitate, cea de la INM, stiu despre ce este vorba. Asa ca, daca ma poate lamuri ... (vezi toată discuția)