avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma suspendata-declaratia 300
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma suspendata-declaratia 300

buna ziua,daca o firma a fost suspendata la ONRC si s-a primit de la ANAF adresa ca nu mai este platitor de TVA mai trebuie depusa declaratia 300?
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 17:47, 25 Noiembrie 2010
Suspendarea firmei la ONRC reprezinta , de fapt, mentionarea ca societatea si-a intrerupt activitatea pe o perioada determinata (pentru a nu plati impozitul minim fiind motivatia).
Pe perioada intreruperii de activitate societatea trebuia sa depuna la Fisc toate declaratiile la care era obligata ca si inainte de intrerupere. Daca nu dorea acest lucru avea la dispozitie posibilitatea regimului de declarare derogatoriu, care se acorda de catre Fisc numai la cerea societatii. Deoarece nu ati avut aprobat regimul de declarare derogatoriu - figurati ca nu v-ati realizat obligatia de depunere a declaratiilor fiscale. Nedepunerea pe o perioada mai mare de 6 luni se sanctioneaza cu suspendarea societatii, una din consecinte fiind ridicarea atributului de platitor de TVA.
Nu confundati intreruperea de activitate notificata de societate la ONRC cu sanctiunea suspendarii activitatii luata de catre Fisc.
Daca doriti sa se ridice sanctiunea, trebuie sa depuneti toate declaratiile lipsa si sa solicitati revenirea la calitatea de platitor de TVA.
Si eu am primit de la ANAF pt.o soc.care a fost suspendata ca nu mai este platitoare de tva si s-a anulat certificatul in scopuri de tva.Dupa parerea mea nu ar trebui depus 300 deoarece vectorul fiscal,este modificat de anaf.Eu ca sa fiu sigura am depus decontul de tva trimestrial.Chiar o sa ma duc la anaf sa intreb daca mi-au prelucrat decontul.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Revin cu cateva precizari, deoarece am omis existenta OPANAF 1786/2010.
Acest ordin stabileste procedura prin care se transpune in practica dreptul Fiscului de a anula din oficiu calitatea de platitor de TVA a unei societati care se afla in inactivitate temporara declarata la ONRC (vezi art.153 alin. 9 din Codul Fiscal).
Interesant in Ordinul mentionat este ca anularea se face incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei din care s-a intrerupt activitatea , desi dreptul Fiscului , consfiintit prin lege , s-a nascut din 25.05.2009 (OUG 46/2009 - art.VI pct.2).
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca OPANAF 1786/2010 este chiar mai recent, iar comunicarea masurii de anulare se face abia in luna noiembrie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea verificarii unei societati declarate inactive byly74 byly74 Buna ziua,va cer ajutorul in urmatoarea problema: -am cumparat materiale de la o societate ,care ulterior am aflat dupa controlul de la finante ca era ... (vezi toată discuția)