avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea salariatei aflata in CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea salariatei aflata in CCC

La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, respectiv 6 ore in loc de 8 ore?
Va rog, ca sa inteleg corect, acest drept de reducere a timpului de lucru cu 2 ore se poate solicita pana la implinirea a 2 ani sau 1 an a copilului? Eu incep lucrul in curand, deja copilul are 1 an si in urma acestui raspuns urmeaza sa completez cererea. Multumesc.
Art.17 din OUG nr.96/2003 se refera la situatia in care copilul nu a implinit varsta de 1 an.
Iar despre CCMN nu pot sa va spun ca Ministerul Muncii sustine ca nu mai este in vigoare.
CCMUNN 2007-2011
=D>Art.17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
ramona_tatulescu a scris:

CCMUNN 2007-2011
=D>Art.17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.

1. Nu exista asa ceva CCMN 2007 - 2011

2. Ministerul Muncii sustine ca fostul CCMN nu mai este in vigoare fiind denuntat.
Multumesc frumos. Am discutat cu seful meu direct un alt gen de program flexibil, decalat, astfel incat sa plec cu 2 ore mai devreme. In companie cererile scrise de genul acesta nu prea se mai aproba in prezent. Sper doar sa nu am surprize peste 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru pentru alaptare rusualina rusualina Buna ziua, As avea o nelamurire in legatura cu pauza de alaptare. M-am intors din concediul de maternitate (am optat pentru 1 an) si am inteles ca pot opta ... (vezi toată discuția)
Program de lucru dupa concediu din cresterea copilului barnavalentina barnavalentina Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 5 luni si am facut cerere de reintoarcere la servici cu data de 01 Martie si intra sotul in continuare in concediu ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru la intoarcerea din concediul pentru cresterea copilului Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Sunt o proaspata mamica si am optat pentru concediu de crestere copil, varianta 1 an. Ma voi intoarce la serviciu cand bebe va avea 11 luni ... (vezi toată discuția)