avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita credit nevoi personale- societate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita credit nevoi personale- societate recuperari creante

Buna
Am si eu un credit de nevoi personale si de vreo 11 luni nu am mai platit mia venit o scrisoare de la o firma de recuperare ca sa achit tot creditul. poate sa recupereze ceva daca nu am nimic pe numele meu,si ce mi poate intampla
Va multumim#-o
Cel mai recent răspuns: Masana , utilizator 00:25, 7 Februarie 2011
Nu se poate recupera nimic daca este asa cum ziceti.
Nu le ramane decat sa astepte...pana o sa aveti ceva pe numele dvs...
Adica nu poate sa va execute silit prin vanzarea bunurilor mobile sau imobile, deoarece nu aveti inregistrate pe numele dvs., dar daca inregistrati venituri (salariu sau alte venituri declarate - drepturi de autor, incasarea de chirii, etc.), respectiva firma de recuperare are posibilitatea aplicarii popririi.
Salutare!
La mine e ceva mai complicat si sunt in dubii rau de tot.Am luat acum 2 ani un credit de nevoi personale cu ipoteca.Ipoteca reprezinta un imobil al parintilor mei.
Bun.Anul trecut n-am mai reusit sa fac fata ratei,si am facut restructurare la credit.Ideea e ca si asa este foarte greu,si fac tot ce pot sa le dau banii.Ideea e asa,ca in cazul in care ajung la executare silita ei imi iau apartamentul ipotecat,imi pun poprire pe salariu,implicit ale parintilor pentru ca in contract scrie asa la garantii "Garantie reala mobiliara asupra creantelor existente si viitoare si soldul contului curent,ale sale si ale codebitorilor,incluzand,fara a se limita la,veniturile din salarii sau remuneratii de orice fel,veniturile din cedarea in folosinta a bunurilor,drepturi de autor,etc
O ipoteca de grad I asupra imobilului identificat potrivit contractului de ipoteca aferent;Ipoteca de rang I asupra imobilului situat in ...... aflat in proprietatea sotilor.......imoil cadastral......

Parintii mei,mai au o proprietate,cu care nu au girat.
intrearea mea este,daca voi fi executat silit,banca va vinde imobilul.Valoarea lui este acum ca la 60% din valoarea creditului,deci va ramane un rest de 40% de achitat.Exista posibilitatea ca banca sa se agate si de cealalta proprietate a parintilor mei?Sau ne vor pune popriere strict pe salarii si orice fel de venit?
Dupa ce am luat creditul m-am casatorit.Se pot lega si de veniturile sotiei?Ea nu este mentionata nicaieri in contract.
va multumesc!
Buna dimineata! din cate stiu eu, sotia nu poate intra in discutie, datoria fiind a dumneavoastra personala. In restul problemei, teama mi-e ca trebuie sa va straduiti sa platiti fara sa ajungeti la executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor: intrebare sdenis51 sdenis51 Buna ziua. Sunt garant ipotecar pentru mama mea care a obtinut un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara in anul 2008 si pe care am ajutat-o, ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)