Da, au fost nemulţumiri datorate lipsei de comunicare, acum s-a hotărât să se afişeze la avizier, o dată cu lista de întreţinere, lista de reparaţii efectuate.
Conform legii 230 (
art. 45 alin 2,3), se stabileşte fondul de reparaţii în funcţie de reparaţiile propuse a fi efectuate. La sfârşitul unui an fiscal ar trebui să nu mai existe bani în fondul de reparaţii decât dacă nu au fost efectuate toate lucrările (fonduri excedentare) caz în care acestea se reportează pentru anul fiscal următor, cred.
Noi avem de înlocuit conductele de agent termic şi apă caldă, care sunt vechi de 20 de ani, vrem să refacem recircularea apei calde, mai avem şi câteva terase cu hidroizolaţia deteriorată... numai că, la şedinţă au hotărât că vor să se strângă bani pentru fiecare lucrare în parte, fără fond de reparaţii. Ori, articolul menţionat prevede:
"Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe şi un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune. Comitetul executiv va pregăti şi va prezenta adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimentează în avans, în tranşe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari."