avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor harti turistice
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor harti turistice

Buna seara,
As avea si eu cateva nedumeriri privind hartile turistice, in special cele urbane. De exemplu, daca eu maine ma hotarasc sa tiparesc/editez o harta a Bucurestiului, de unde pot lua/cumpara cartografierea strazilor? Imi cer scuze daca nu folosesc termenii corecti, dar poate ma poate ajuta cineva. Banuiesc ca, pe aceasta "dispunere" a strazilor care este cam aceeasi pot aplica un tipar personal, astfel incat sa nu incalc dreptul de autor al cuiva.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
R. Ardeleanu
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 13:23, 1 Decembrie 2010
Va pot da pe PM niste agenti economici care vand harti in format electronic. Aveti grija, toti includ niste greseli / neconcordante voite din loc in loc pentru a putea indica copierea. De exemplu aplica o inclinatie de 1 grad pe directia nord sud, sau indica o strada deschisa acolo unde ea este inchisa. Neavand cu ce compara, nu va ajuta cu nimic sa schimbati culorile daca nu refaceti harta de la 0.

Suma de achizitie nu este exagerat de mare. Mai exista si proiecte tip open-source de cartografiere, nu stiu cat de extinse sunt pe Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din nou despre "proprietatea intelectuala" dar cu alte argumente decat gogosile Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Ideea de baza: \"It is impossible to conclude, of any given mass of acquired wealth, merely by the fact of its existence, whether it signifies good or evil to ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)
Fise post iulia_ghi iulia_ghi Buna seara!! Am si eu nevoie de niste fise de post. Cine ma poate ajuta??? Ptr. -sef serviciu comert cu amanuntul si ridicata -FISA POSTULI CONDUCATOR ... (vezi toată discuția)