avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OUG 55/2010 - mod de virare a sumelor la bugetul de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OUG 55/2010 - mod de virare a sumelor la bugetul de stat

Buna seara,

Are cineva idee ce face cu sumele retinute conform OUG 55/2010 si legii 118/2010, care trebuiau virate la bugetul de stat (ma refer la cei 20% reducere la investitii pentru semestrul II din 2010 si cei 25% din salarii)...din cate stiu eu nu s-au comunicat conturi pentru virarea acestor bani. Pana acum am mers cu bugetul pe excedent, insa e aiurea sa dai o ordonanta, sa te vaiti de bani tu, Guvern, si sa nu faci nimic ca sa preiei aceste sume de la bugetele locale. Poate vreun coleg din departamentul de contabilitate ale vreunei primarii ma poate lumina si pe mine.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:24, 27 Noiembrie 2010
Kyandra a scris:

Are cineva idee ce face cu sumele retinute conform OUG 55/2010 si legii 118/2010, care trebuiau virate la bugetul de stat (ma refer la cei 20% reducere la investitii pentru semestrul II din 2010 si cei 25% din salarii.

CE FACE.. despre cine vorbiti ? Ce face statul ? Poate reformulati intrebarea.
Vorbesc despre sumele retinute din bugetele locale conform OG 55/2010 (reducerea cu 20% a cheltuielilor cu investitiile pentru semestrul II 2010 si sumele rezultate din reducerea cu 25% a salariilor (legea 118/2010) - la primarii). Problema este ca cei de la trezorerie ne-au spus sa evidentiem aceste sume intr-un cont de rezerva, tot in cadrul bugetului local, fara a ne indica un cont in care sa varsam aceste sume catre bugetul de stat. Practic noi stam cu niste sume blocate in buget, desi, teoretic, aceste sume nu mai sunt ale noastre. Guvernul a dat OG, dar a uitat sa colecteze efectiv sumele pe care le-a taiat din investitii si salarii, cel putin la administratiile locale. Doream sa stiu daca a primit cineva instructiuni de la trezorerie in ce cont trebuiesc virate aceste sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 118/2010: procentul de diminuare se aplica la net sau la brut? tudor9 tudor9 Buna ziua, O chestiune de interpretare al art. 1 din L 118/2010. Cota procentuala se aplica salariului brut ce contine sporurile aferente sau se aplica ... (vezi toată discuția)
Legea 118 - 25% reducere tichete de masa joe17 joe17 Cine ma poate lamuri si pe mine??? In Legea 118/2010 la Art. 1 scrie asa: \"(1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizatiilor lunare de incadrare, ... (vezi toată discuția)