avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare apartament prin mandatari la ambele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare apartament prin mandatari la ambele parti !

Am dat de un apartament pe care vanzatorul actual l-a cumparat acum 1 luna si vrea sa-l vanda MIE. Insa contractul lui de vanzare cumparare cu vanzatorul initial este prim mandatari la ambele parti , ceea ce mi s-a parut fff ciudat.

Va rog frumos sa-mi spuneti dpdv legal ce inseamna acest lucru.

Astept urgent un raspuns !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:16, 27 Noiembrie 2010
LeeAna a scris:

Am dat de un apartament pe care vanzatorul actual l-a cumparat acum 1 luna si vrea sa-l vanda MIE. Insa contractul lui de vanzare cumparare cu vanzatorul initial este prin mandatari la ambele parti , ceea ce mi s-a parut fff ciudat.

N-au pierit chiar toate apartamentele de pe piata. Mai aveti de unde cumpara. Parerea mea!

@adutescu, are dreptate ...teoretic. :) Dar practic, pentru a se atribui calitatea BUNA unui act de CREDINTA este necesar ca IGNORANTA sa aiba si ea niste calitati precum "corecta" si "justificata".
Cumparatorul trebuie sa faca si el niste diligente cu sopul prevederii, altminteri n-ar fi avut sens sa numim principiul acesta ca fiind al bunei credinte , ii ziceam mai simplu "al curatei neghiobii" ...si gata. Ei, nu-i chiar asa.
Cel ce n-a deschis ochii mari pe situatia asta (1 luna, mandatari, etc) si nu s-a apucat de "sapat" in spatele acestei situatii este in CULPA

E foarte bine ca vi s-a parut CIUDAT si chiar asa trebuia sa vi se para, iar acesta INDOIALA (cunoastere nedeplina, nesigura) neurmata de serioase diligente face dificil a se atribui calitatea BUNA actului de credinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu daca este valabila si legala o procura notariala prin care o persoana este imputernicita sa vanda un imobil inclusiv sie insasi. Va ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala COMAN IULIAN COMAN IULIAN Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)